הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/09/2018 | 20:33 | מאת: מאור

שלום. אני חייל בן 18. בגיל 15 עברתי ניתוח להארכת גידי אכילס דו צדדי. אני זוכר שלפני שללנו בעיה נוירולוגית ע"י בדיקת נוירולוגית ילדים MRI לעמוד שדרה מותני. התסמין העיקרי היה שהלכתי על קצות האצבעות. הניתוח היה אמור לפתור את זה. השאלה שלי כזו - אני לא מודע להליכה שלי, אני חושש שההליכה שלי שוב לא רגילה. את יודעת האם ייתכן מצב שהגיד שוב התקצר? עוד משהו שמטריד אותי, כשאני עושה ספורט והולך למרחקים ארוכים ומקפיד ללכת על העקב אני מרגיש מתיחה ושכל השוק מתכווצת. האם זה יכול להיות קשור? האם המתיחה בעקב מעידה שאני מתאמץ ללכת ככה? הכי חשוב - באופן כללי התופעה של הליכה על קצות האצבעות, מתי היא נוירולוגית ומתי נובעת מקיצור מולד של גידי אכילס, והאם יכול שהבעיה שלי נוירולוגית? תודה, מאור

מאור שלום, נראה שיש לך מודעות לגופך ועירנות למצבך, ואף הבנה רפואית. במצב שאתה מתאר יתכנו מספר אפשרויות: יתכן שגידי אכילס אכן מתקצרים שוב מסיבות שונות (משני לניתוח, הפרעה במערכת העצבים שלא זוהתה בבירור שעברת), ויתכן שהליכתך תקינה ורק נדמה לך שלא. "הליכת בהונות" עלולה לנבוע מסיבות רבות, ביניהן קיצור מולד של גידי אכילס (שיכול להיות תופעה מבודדת ראשונית, או תופעה מישנית לבעיה נוירולוגית שקרתה לעובר עוד ברחם), פגיעה מוחית בהריון או סביב הלידה, פגיעה בחוט השדרה (מתהליכים מולדים או נרכשים במבנה או בפעילות של חוט השדרה), בעיה בשרירים או בעצבים, והליכת בהונות הרגלית (Habitual, שהיא הסיבה השכיחה ביותר, ואינה מעידה על מחלה או בעיה, אלא על הרגל בלבד). אם אתה מרגיש מתיחה בערב והתכווצות בשוק, ושהליכתך איננה רגילה, חשוב שתחזור עם הוריך להערכה אצל הנוירולוג, האורטופד, והפיסיותרפיה שטיפלו בך. בקש מהצבא שיאפשרו לך לפנות אליהם בהקדם, כדי שלא תיגרם לך אי נוחות, וכדי שהמצב לא יחמיר. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים