גלגול עיניים למעלה אצל תינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

19/08/2018 | 21:08 | מאת: אבא מודאג

בני בן 7 חודשים ומזה כשבועיים שמנו לב כי למספר פעמים ביום(כ6-8) הוא נוטה לגלגל את עיניו למעלה תוך שהוא מוריד מעט את הראש למטה. ניסינו לקשור את התופעה הזאת לדברים אחרים בשגרת היום שלו ולא הצלחנו. יש לציין שעל אף המקרה הנ״ל הילד מאוד חיוני חייכני מגיב ומפותח מוטורית ושכלית לגילו. כמו כן בעקבות המקרה בדקנו אותו אצל רופא עיניים והבדיקה נמצאה תקינה כמו כן נשלל לחץ תוך גולגולתי והומלץ לנו לגשת לבדיקת eeg בעירנות. אנחנו מאוד מודאגים שכן זאת תופעה חדשה שלא היתה וקרית לפני חודש. נשמח למעט הסברים על התופעה.

שלום? שלום. גלגולי עיניים למעלה יכולים להיות ביטוי של פרכוס אפילפטי, טיקים, הפרעה במבט למטה, ואבחנות אחרות. חסרים לי פרטים על הרקע בהריון ובלידה, הרקע הרפואי והמשפחתי, ועל האירועים עצמם (כגון כמה זמן נמשך כל אירוע, מה מצב ההכרה שלו ואם מגיב לגירוי קול או מגע, אם יש תנועות נוספות כגון לעיסת מסטיק או עווית בפנים או מצמוצים, אם יש שינוי טונוס או צבע, ועוד). חשוב שתנסו לצלם אירועים, ולהתייעץ עם נוירולוג ילדים לגבי טיבם. טוב לדעת שבנך מתנהג כרגיל ומתפתח טוב, שבדיקת העיניים תקינה, ושהופניתם ל-EEG. תודה? בבקשה.

23/08/2020 | 11:34 | מאת: אורנית

הבן שלי בן שנה ו9 ועושה את אותו הדבר...שלחו אותנו לבדיקת egg איך אפשר לדעת מזה???זה ממש מלחיץ

29/04/2021 | 19:57 | מאת: שני

היי האם זה עבר לו? הבן שלי בן החצי שנה גם עושה את זה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים