פסואדוטומור צרברי אצל ילד בן שנה ו11 חודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/08/2018 | 23:08 | מאת: טובה ברק

ילדון בן שנה ו11 חודש מאובחן מגיל שנה וחודש עם פסאודוטומור צרברי מקבל אורמוקס מאז בלי הטבה ( לפי בדיקת נוירואופתמולוג) באוקטובר כשאובחן עבר lp לחץ פתיחה 38 ,בנובמבר עבר mri תקין .. בדצמבר עבר שוב lp עם לחץ פתיחה 30 .. מאז עדיין במעקבים בלי הטבה.. השבוע הופנה שוב ל mri... בפיענוח מצוין היפופזה קטנה ודבר נוסף הגדלה יחסית מתונה בנדן עצב האופטי .. מה זה אומר?

שלום? שלום! ההיפופיזה הקטנה ושרוול העצב האופטי יכולים להעיד על לחץ תוך גולגלתי מוגבר כתוצאה מפסאודוטומור צרברי. צריך לברר מה הגורם לכך, ולטפל בהתאם, הן בגורם והן בלחץ המוגבר. חשוב שהמעקב של בנך יהיה אצל נוירואופטלמולוג של ילדים. תודה? בבקשה...

06/08/2018 | 06:31 | מאת: טובה ברק

בס"ד שלום ותודה ד"ר על ההתייחסות חשוב לי לציין שאנחנו מטופלים בבית חולים שניידר אצל נוירואופתמולוג אולם מבחינת הסיבה לא מצליחים למצוא סיבה עשו לו מלא בדיקות כדי לברר ואמרו לנו בסוף שבהרבה מקרים לא מוצאים סיבה האם זה באמת הגיוני .. עוד דבר הילד מקבל אורומוקס כבר כמעט 10 חודשים!!!! ולפי מה שהבנתי ממך לפי הmri הלחץ המוגבר כן חזר?? אנחנו בקרוב אמורים לעבור שוב lp תודה רבה ד"ר ויום מצוין!

טובה שלום, אכן, נכון הדבר: לא דיר שלא מוצאים סיבה לפסוידוטומור צרברי מרות בירור מקיף. יש חשיבות רבה לאופן מדידת הלחץ (בניקור המותני צריך להקפיד על מנח לא "מקופל" מדי ועל אוורור ריאתי תקין ללא צבירת דו תחמוצת הפחמן), וכן לוודא שנשללו כל הסיבות האפשריות. אני משוכנעת שהנוירואופטלמולוג והנוירולוג שלכם חשבו על כל האפשרויות, וההחלטה על ניקור נוסף ו/או המשך טיפול נעשתה בהתאם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים