עגינה של חוט השדרה- ניתוח לילד בן 5

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

09/05/2018 | 21:04 | מאת: מורן

הי דר הלוי היקרה הבן שלנו אובחן עם עגינה בחוט השדרה׳ יצא מהניתוח הולך על הרגלים ומתפקד נהדר׳ שבועיים לאחר הניתוח; חלה החמרה חריפה וכרגע הוא לא מסוגל ללכת ללא עזרה בבדיקה של המנתח הוא מצא פגיעה עצבית ברגל שמאל׳ מה שמונע את ממנו ללכת שאלתי אליך: איך זה הגיוני שהילד הלך נפלא וכזו החמרה פגיעה עצבית לא אמורה להיות מיידית אשמח לתשובה אבא שלא ישן מרוב יאוש

מורן שלום, אני מבינה את דאגתך, אך לצערי אינני מבינה ואין לי הסבר מה גרם לפגיעה העצבית, ולמה זה קרה שבועיים לאחר הניתוח. חשוב להתיעץ עם המנתח ועם נוירולוג שיבדוק את הילד אם יש טעם לעשות MRI כדי להתקדם באבחנת הגורם למצב זה, או שיש סיבה ברורה לכך שהפסיק ללכת. בהצלחה!

13/05/2018 | 16:47 | מאת: עגינה

הי ד"ר. ככל הנראה יש טעות באבחנה. פגיעה עצבית היא מיידית וכאן יש סיכוי שיש בצקת/ הידבקות שלוחצת . בעוד שבוע נעשה mri ונקווה למצב הפיך. תודה על היחס

תנסו להקדים את הMRI, שלא ייגרם נזק בלתי הפיך.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים