כאבי ראש אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/05/2018 | 00:08 | מאת: אבי

ילד בריא, ללא אלרגיות או רגישויות. בן 6. לפני שבועיים-שלשה החל לסבול מכאבי ראש נקודתי מאחורי הרקה צד שמאל. נורופן / אקמולי / אדויל (סירופים) עוזרים ומעלימים את הכאב ל8-10 שעות. הכאבים התחזקו ופנינו למיון. בדיקת קרקעית העין תקינה, מדדים תקינים, נוירולוגיה חיצונית תקין. למעט הכאב ראש החזק, לא רואים כלום בבדיקות יש הפניה ל MRI, מחכים בתור... שאלות: 1. מה יכולות להיות הסיבות והאפשרויות לסוג כזה של כאב ראש שצריך לקחת בחשבון והשכיחות גבוהה? 2. איך אפשר להקל על כאבי הראש? אנחנו רוצים להמעיט בתרופות כגון אקמולי וכ"ד - שימוש קבוע ובתדירות גבוהה מאד לא בריא, עלול לגרום לנזק לקיבה / כבד. תודה

אבי שלום, 1. מחלה זיהומית, מיגרנה, tension headache, מתח נפשי. פחות שכיח: לחץ תוך גולגלתי מוגבר, גידול, מחלה דלקתית/ אוטואימונית ועוד. חסר הרבה מאד מידע, כך שלא ניתן לנחש מה האבחנה של בנך. 2. לתת את התרופות האלו במינון שמתאים למשקל ולגיל. להבין מה הגורם לכאבי הראש, ולטפל בגורם עצמו. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים