התעלפויות אצל נערה בת 14

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/04/2018 | 19:39 | מאת: עינת

הבת שלי עוד מעט בת 14 התעלפה מספר פעמים לאורך 4 השנים האחרונות. כל פעם שזה קורה היא חשה בחילה נוראית וסחרחורות ומאבדת את כל הצבע בפנים ונהיית לבנה כמו סיד והעיניים מאבדות פוקוס. בחלק מהמקרים היא מתכסת זיעה קרה ומבקשת שישפכו עליה מים. עשינו בדיקות דם שהן יצאו תקינות, בעבר בדק אותה גם קרדיולוג וניורולוג והסבירו לנו שזו תופעה נפוצה אצל ילדים. לאחרונה נראה כי התדירות עולה והיום זה קרה פעמיים. לפני כמה חודשים התעלפה ובמהלך ההתעלפות גם ברח לה שתן. אני מאוד מוטרדת ומנסה להבין מה גורם לכך. לעיתים היא טוענת שזה קרה כי קמה מהר משיבה לעמידה. אך לא תמיד זה המצב. בנוסף היא נוטלת ריטלין /קונצרטה מגיל 7. יש לציין כי בדיקות הדם לפני חודשיים היו תקינות לחלוטין. אשמח להתייחסות מה עלי לבדוק ואיך ניתן לקבוע במיידי תור לרופא פרטי כדי לא להמתין לרופא של הכללית. אנחנו מאזור הצפון

קודם כל אומרים "שלום". גורמים אפשריים באבחנה המבדלת לתלונות של בתך הם: אפילפסיה, מיגרנה, הפרעה לבבית (הפרעת קצב, מסתם או שריר הלב), תגובה וזו-וגאלית, אורתוסטטיזם, הפרעות במשק הגלוקוז או המלחים, הפרעות הורמונליות, ועוד. קודם כל צריך לשמוע את התיאור שלכם על כל האירועים בפירוט, לבדוק אותה, ולפי זה להחליט איזה בירור צריך לעשות. כבר עשיתם בירור קרדיולוג ונוירולוג. תודה? בבקשה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים