מגע עם מים קרים-פושרים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/04/2018 | 15:22 | מאת: יניב

שלום ד"ר הלוי. אני יודע שזה פורום שנועד לילדים אבל אני מתקשה למצוא פורום אחר שיכול לעזור, אודה לך אם תסכימי לעזור בכל מקרה. אני בן 27. מאז ומתמיד יש לי "בעיה" שאשמח אם תתן דעתך עליה. כל מגע של הגוף שלי עם מים פושרים-קרים (אפילו לא מים קרים מאוד), גורם לי להרגשת חנק - כאילו אני "מתאבן" לכמה רגעים ומתקשה מאוד לנשום. מין הרגשה של "שוק". דוגמאות לפעולות כאלו: שטיפת הפנים עם מים קרים, קפיצה לבריכה באופן פתאומי ללא זמן הסתגלות, משחק עם ילדים שזורקים עליי מים. רציתי לדעת מה דעתך, ממה זה נובע ומה ניתן לעשות. תודה רבה. יניב

יניב שלום, אתה מתאר מצב לא שכיח, שאני אישית לא נתקלתי בו. יתכן ומדובר בתגובה שדומה ל-, Cold water shock, מצב שבו שהגוף מתאבן והנשימה מואצת כאשר הגוף נחשף בבת אחת למים קרים (למשל, בצלילה למים קפואים). תוכל לקרוא על כך ב: https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_shock_response . התגובה שאתה מתאר שקורית לך מתרחשת בגירוי קל מאד, אפילו מים על הפנים, ולכן אולי פחות מתאימה. אפשרות נוספת: יש סוג של אפילפסיה שנגרם מטבילה באמבטיה חמה: אולי יש תגובה דומה למים קרים. אפשרות שלישית: סוג של חרדה, שגורם לתחושת התאבנות והרגשת חנק. אני ממליצה לפנות לנוירולוג (של מבוגרים) ולהתייעץ. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים