טיקים אצל ילדה בת 5 וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/02/2018 | 20:21 | מאת: אבא מתעניין

שלום רב, אצל ביתי בת ה 5 וחצי הופיעו לפני כחודשיים שלושה בערך טיקים של מיצמוץ ומשיכה באף בעיקר בזמן עייפות או צפיה בטלוויזיה לפי מה שקראתי לא עשינו עניין מזה ובדקנו אצל רופא עיניים שהראיה תקינה ואכן היא תקינה עם מעט יובש שטופל בטיפות והטיקים של המצמוץ התמעטו (לא נעלמו לגמרי) אבל נוספו עכשיו טיקים של משיכה באף וכחכוך בגרון לעיתים תכופות לציין שכרגע לא נראה שזה מפריע לילדה מבקש ושאלתי פעם אם משהו מפריע באף או בגרון ואמרה שלא וזה "פשוט יוצא ככה" לדבריה מבקש עצה לגבי צורך בהמשך בירור כלשהו? לציין גם שלילדה אנמיה מחוסר ברזל ללא ירידת המוגלובין שטופלה בסירופ ברזל מלבד זאת התפתחות תקינה ילדה טובה וחכמה תודה

שלום, קרוב לוודאי שאתה צודק: סביר שמדובר בטיקים, והכי חשוב זה לא להעיר לילדה ולא לבקש ממנה להפסיק את הטיקים. היא לא יכולה לעצור את התנועות והקולות, וזה רק ילחיץ אותה. אני כן ממליצה לפנות לנוירולוג ילדים, לא דחוף, כדי "לחפור" יותר לעומק ולשלול בעיות שעלולות להתלוות לטיקים. בברכה

26/02/2018 | 00:37 | מאת: אבא מתעניין

ממש תודה על המענה המהיר, כמובן שאשמע בעצתך ונלך איתה לנוירולוג ילדים בלי לחץ כמובן כדי לא להלחיץ אותה. מנסיונך האם טיקים מאין אלו לרוב חולפים? (כמובן שתשובתך אינה במקום ללכת להיבדק כעצתך)

כן, טיקים בדרך כלל חולפים. לעיתים הם חוזרים בהמשך החיים, או שחוזר טיק מסוג שונה. בכל מקרה, טיקים קלים אינם משנים את מהלך החיים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים