בן ארבע וחצי, התחילו טיקים לפני כחודש, האם מדובר בתסמונת פנדס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/01/2018 | 11:00 | מאת: ורד

שלום, בני בן הארבע וחצי החל לפני כחודש למשוך את הצוואר, במשך הזמן נוספו עוד תנועות כגון מתיחת היד לאחור וכן כחכוח בגרון (כמעט ללא הפסקה). בבדיקת דם נמצא שהיה סטרפטוקוק לפני כמה חודשים (ערך של 922 בבדיקה). אני מודאגת, טווח הטיקים גדל כל הזמן. מה ניתן לעשות בנידון והאם מדובר בתסמונת פנדס? תודה מראש על תשובתך.

ורד שלום, תסמונת PANDAS היא מונח שנוי במחלוקת: יש מחקרים רפואיים שתומכים בקיומה של התסמונת, ויש מחקרים ששוללים אותה. מאחר וטיקים זו תופעה שכיחה בילדים ומבוגרים, וגם זיהום עם החיידק סטרפטוקוק שכיח (בעיקר דלקת גרון), הרי שיתכן שהקשר בין הטיקים לסטרפטוקוק הוא מיקרי בלבד. בהתאם לכך, יש רופאים שמאמינים ב-PANDAS, ויש שלא. לכן, צריך לטפל בחיידק באנטיביוטיקה, ועם או בלי קשר לחיידק - בנך צריך הערכה אצל נוירולוג ילדים בגלל הטיקים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים