תוצאות eeg לבן שנה+7 חוד'

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

28/12/2017 | 14:32 | מאת: אושר

צהריים טובים, לפני חודש ביצעתי לבני בן ה1.7 שנים בדיקת eeg כחלק מבירור הכחלות בבכי. הבדיקה אמורה הייתה להיות בשינה אך כאשר העברנו אותו מהעגלה למיטה הוא התעורר ולכן הבדיקה בוצעה בערות כאשר אני אחזתי בראשו שלא יזוז. תוצאות הבדיקה הגיעו כך- "הבדיקה בוצעה בעירנות? עיניים פתוחות. התקבל תרשים בעל רקע מורכב מפעילות גלים איטיים בתדירות 5-6 ו 3-4 הרץ לאורך התרשים. על רקע זה נצפו סדרות גלים קצביים בתדירות 5-6 הרץ לעיתים מע גבוהי מתח בולטים מהרקע. לסיכום- אי סדירות איטית קצבית לסירוגין לתאום קליני וביקורת בשינה של ממש." מכאן ניתן להבין כי הבדיקה לא בוצעה באופן תקין? האם עליו לבצע שוב את הבדיקה?

אושר שלום, הגלים האיטיים באא"ג יכולים אולי לבטא נימנום. הם לא מסבירים הכחלות בבכי. הכחלות בבכי בדרך כלל לא מבטאות מחלה נוירולוגית, וחולפות כשהילד גדל. לעיתים הן קשורות לחסר ברזל. כדי להבין אם האירועים הללו מחשידים לפרכוס (כלומר לאפילפסיה) או לבעיות בריאותיות אחרות, צריך להבין את טיב האירועים ולקבל מכם יותר מידע על האירועים עצמם ועל הרקע הבריאותי, המיילדותי והמשפחתי של בנך. רק אז אפשר יהיה לומר אם יש טעם לחזור על האא"ג, או שאפשר לוותר עליו. תחזרו עם תשובת האא"ג לנוירולוג הילדים שהפנה אתכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים