הפרעה בש״מ ובהליכה אצל פעוט בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/10/2017 | 17:27 | מאת: נעמה

שלום רב, לפני כשבועיים, באופן די פתאומי, חלה התדרדרות באיכות ההליכה והפרעה בשיווי משקל אצל בני בן שנה וחצי. הלך בבסיס רחב יותר, באיטיות, נפל כמה פעמים, סרב ללכת בעיקר בבקרים. פניתי לרופא משפחה שהפנה אותי לנוירולוג לאחר שטען כי לא נראה לו שזה משהו חריג. אני שמכירה את בני ראיתי כי הולך פחות טוב. יש לציין כי החל ללכת בגיל שנה ושלושה שבועות. הסימפטומים חלפו לאחר כשבוע. היום נשקל בטיפת חלב וירד מאחוזון 20 ל-5. האם יש סיבה לדאגה?

נעמה שלום, אני מסכימה, שהתדרדרות בהליכה שכבר הייתה מבוססת מספר חודשים, היא מטרידה ומחייבת בירור. אבל אם הכל חלף ובנך חזר ללכת כרגיל, ללא חולשה, כאבים או תלונה אחרת, אז אין לחץ. לגבי המשקל - לא נראה לי שיש קשר בין הפרכת ההליכה שחלפה לבין המשקל. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים