ילדה לא הולכת באופן עצמאי.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

20/07/2017 | 21:35 | מאת: תינוקת לא הולכת עצמאית.

שלום רב, הבת שלי בת שנתיים ו5 חודשים, נמצאת במעון ויצו במסגרת "מסיכון לסיכוי". מקבלת טיפולים פרא רפואיים דרך המעון , קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק ופיזיוטראפיה. שלפני 3 חודשים הומלץ שהיא תלך עם הליכון אחורי. בשבוע שעבר עברה בדיקת mri מוח וגזע המוח, שיצאה תקין. מה עלי לעשות כדי שהילדה תתחיל ללכת באופן עצמאי? תודה על תשומת הלב.

שלום, אינני יודעת מה הסיבה שבתך עדיין לא הולכת עצמאית, כי ישנן הרבה סיבות לכך שילדה לא הולכת בכוחות עצמה בגיל שנתיים וחצי. יתכן שצריך לערוך בירור נוסף כדי לאבחן מהו הגורם. בכל מקרה, סמכו על הצוות המטפל במעון: תשקיעו בפיסיותרפיה ופעילות מוטורית כפי שימליץ צוות המעון, והילדה תתקדם. שאלו את הרופאים שמטפלים בה (נוירולוג, רופא התפתחותי או אורטופד שיקומי) אם יש בדיקות נוספות שעליה לעבור, ואילו טיפולים יכולים לקדם אותה עוד. בהצלחה!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים