טיקים קשים ביותר לנער בן 18

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

11/06/2017 | 22:54 | מאת: טיקים קשים ביותר

אצל נער בן 18 החמירו הטיקים ( בחדשיים האח') עד שאינו יכול להתרחץ לבד וההליכה שלו "נתקעת" בצורה קשה (15 דקות מרחק של 30 מ') דקות ארוכות לקום מהכסא, וכד'. הוא סובל מגמגום קשה ועקמת גדולה בגב (כמה שנים). מאז ההחמרה ניכר בהתנהגותו הדיכאון העמוק וכן הוא אינו אוכל אם לא שמכריחים אותו.. המצב שלו מפחיד והשאלה - מה עושים? נ.ב. ההורים מפחדים עד מתנגדים בתוקף למתן תרופות תודה

שלום, אכן אתם מתארים מצב קשה ופגיעה משמעותית באיכות החיים. אני לא בטוחה שמדובר רק בטיקים: יתכן שמשולבת כאן הפרעת תנועה נוספת, הנקראת דיסטוניה Dystonia, ושתי הפרעות תנועה אלו מחייבות טיפול התנהגותי וכנראה גם טיפול תרופתי. המטריד מכל הוא הדיכאון וההימנעות מאוכל. אני ממליצה מאד שתפנו בהקדם לנוירולוג מומחה להפרעות תנועה, או למרפאת טיקים (רצוי כזו המיוחדת לבני נוער). במקביל, כדאי שתתייעצו עם אירגון אסטי, אירגון למשפחות שיש להן ילדים עם טיקים קשים או תסמונת טורט. אל תחכו יותר, הילד סובל מאד, ויתכן שטיפול תרופתי הכרחי בשלב זה כדי לעזור לו. דחוף! ובהצלחה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים