מה משמעות וריאנט התפתחותי בMRI של נער?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

23/04/2017 | 19:54 | מאת: אמא שלו

בני בן 15.5 כיום. הוא נולד בשבוע 36 בזירוז, וסבל מטורטיקוליס ובהמשך מהשטחה אוקסיפיטלית של הגולגולת. בגיל 6 שבועות נסגרו המרפסים שלו. עד גיל שנה היה במעקב של נוירוכירורג ובפיזיותרפיה בהתפתחות הילד. היקף הראש גדל באופן תקין, ובשילוב פיזיותרפיה התעגלה הגולגולת. לאחרונה סובל מכאבי ראש. לאחר שרופא אא"ג בדק סינוסים ורופא עיניים שלל בעיות ראיה או לחץ תוך עיני - בוצע MRI מח. תשובת ה-MRI : ממצאים: מודגמת בליטה קלה של חדרי המח הלטרליים שנמדדים ברוחב כ14 מ"מ . קיים PELLUCIDUM SEPTUM CAVUM קטן - וריאנט התפתחותי. החריצים והציסטרנות ללא סטיות. אין ממצא מוחי מוקדי ואין האדרה פתולוגית. לא זוהו הפרעות במיאלינציה או בדיפוזיה. ללא ממצאים מיוחדים במעבר קרניו צרוויקלי. התרשמות: הרחבה של חדרי המח הלטרליים, ללא עדות לעליית לחץ תוך גולגולתי. האם שני הממצאים שמופיעים בפענוח קשורים בתופעות מהן סבל כילד (ולכן ההתיחסות לוריאנט התפתחותי?), או שיש צורך בבירורים נוספים בהתחשב בכאבי הראש שלו? (אביו ואני סובלים שנינו ממיגרנות). תודה מראש, אמא שלו

שלום אמא שלו ☺ חדרי המוח הצדדיים מורחבים במידה בינונית, ואולי זה קשור לפגות, אם כי בנך היה פג "זקן" כלומר נולד בשבוע 36, כמעט במועד התקין. הרחבת חדרים כזאת לא גורמת לטורטיקוליס, להשטחת גולגולת, לקבום ספטום פלוצידום או לכאבי ראש. אך יש צורך לברר את כאבי הראש שלו. לשם כך פנו לבדיקת רופא עיניים ולנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים