הריון בסיכון ?? האומנם..?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

14/12/2018 | 15:49 | מאת: אייל

שלום דר שרון !! אחותי לאחרי לידה בניתוח קיסרי עם הרדמה מלאה .. כנראה שעצם זה טראומה גדולה . היא נכנסה לבילבולים וחשיבה טורדנית . היא אומרת שהיא חשה מין ניתוק בין הדימיון למציאות . אציין שבעיקבות משבר לפני כעשור החלה ליטול תרופה ממש בקטנה ואיכשהו היא הצליחה המון זמן לחוש טוב והכל היה פחות או יותר דיי בסדר . גם אציין שההריון הזה היה מלווה עם המון בדיקות אוליי הריון בסיכון ? עכ"פ היום חודש לאחר הלידה לקחנו אותה לרופא פס" פרטי שנתן והעלה לה מינון של סרקאוול עם הטבה מעטה אך לא מספקת . היא כל הזמן חוזרת על עצמה ומתלוננת וכ" . אני פונה אלייך בקבלת עזרה וסיוע ממך על אפשרויות טיפול עבורה . תודה רבה לך ושבת שלום אייל

שלום רב, כדאי לפנות לבריאות הנפש לאשה באיכילוב או תל השומר או לפסיכולוג/פסכיאטר פרטי שמתמחים בטיפול אחרי לידה. לפי התיאור לא ברור לי אם היא חווה מחשבות טורדניות, פסיכוזה או דיכאון פסיכוטי והאבחנה המבדלת חשובה בנוגע לטיפול. אם מדובר במחשבות טורדניות, OCD, כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה