טיפול תרופתי בלבד ומריטת זקן

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/06/2016 | 16:27 | מאת: מיכאל

שלום אני סובל מOCD כבר שנים רבות. לאחרונה נוסף משהו חדש. בלי לשים לב לפחות לא מיד אני נוטה לסדר את הזקן. סידור אגרסיבי שגורם לתלישה. ממה זה נובע? כמו כן טיפול עם תרופות בלבד יכול לעזור בלי CBT? תודה רבה

היי מיכאל, תלישת שיער נובעת בדרך כלל מרצון לשחרר מתח ולחץ, שהאדם אינו מכיר דרכים אחרת לשחררם. בתקופות של שינויים, או תקופות אחרות לחוצות במיוחד, זה נוטה להתגבר. טיפול תרופתי בלבד לא הוכיח את עצמו עבור תלישת שיער כפייתית (טריכוטילומניה), ויש צורך בטיפול התנהגותי ובעיר במציאת דרכים אחרות להירגע ולשחרר לחץ. אם הביה החלה רק לאחרונה, אתה יכול לנסות לעזור לעצמך על ידי מתן תשומת לב מוגברת לעניין, ואפילו רישום של כל אירוע תלישה כדי להעלות את המודעות. טוב תעשה אם תחפש דרכים אחרות לשחרור לחץ ולהרגעה. בברכה, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים אביגיל 8, חיפה www.cbthaifa.com

22/06/2016 | 12:31 | מאת: מיכאל

תודה על המענה. אבל השאלה לגבי טיפול תרופתי בלבד שואל על או סי די בכללי של ניקיון וטקסים במצב מאד קשה. שיש לי שנים על גבי שנים. התלישת שיער התחילה לאחרונה.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית