הפרעת אגרנות כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/05/2016 | 13:51 | מאת: or

אני בנאדם אגרן בן 40. על אף שיש לי כסף מספיק אני מוצא מרגוע מאיסוף דברים יד שניה. זה משפיל ומבזה אותי. כי אני לא זקוק וגם מי שמוסר לי בקרב מכריי יודע שאני לא נזקק האגירה מקשה מאוד וכפייתית במובן שאוסף אותו דבר כל הזמן. עצם ההאגירה והאיסוף מרגיע מה הטיפול המומלץ לדעתך ? הייתי שנה בטיפול אצל עובד סוציאלי ששמומחה בטיפול קוגנטיבי ללא שינוי באגרנות למעט שהפסקתי לקנות בכפייתיות ועברתי לאיסוף ממכריי וקרוביי

היי אור, הטיפול המומלץ הוא אכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי. איני יודעת מהן הסיבות שלא נפטרת לגמרי מהתנהגותך, אך יכולות להיות כל מיני סיבות שאצל מטפל מסוים זה לא עבד עד הסוף. הסיבות יכולות להיות קשורות בך ובמוטיבציה שלך, במטפל עצמו או בקשר ביניכם. יש צורך למצוא התנהגות מרגיעה חלופית שאינה פוגעת בך ואינה מפריעה לחייך. בברכה, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים אביגיל 8, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית