מחשבות בלתי נסבלות ! נמאס לי מהן

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/12/2020 | 17:51 | מאת: רותם

היי יש לי מחשבה טורדנית כבר מעל שנה וחצי (מחשבה שבה מישהו פגע בי או יפגע בי בעת פריצה לבית) עברתי איתה המון קשיים עליות וירידות פעם היא מניחה לי ומרגיש לי שיש לי שקט והקלה ופעמים אחרות היא מעיקה עליי ולא נותנת לי שקט ומרגוע בהתחלה הייתי עונה עליה בהיגיון ומרגיעה את עצמי אבל כמו שאת כותבת כאן זה הרי טקס ואין טעם לענות עליה -כי המוח מבין שהיא חסרת היגיון אבל כל ניסיון לענות עליה ולהרגיע אותה לא יעזור. אני משתדלת לתת לה להיות לא להגיב לפעמים להגיד לעצמי - אחשוב על זה אחכ אבל התחושה שהיא שם עושה לי רע פשוט רע היא מציקה לי ממש הלואי והייתי יכולה לכבות אותה בתוך הראש שלי מתי היא תעבור? אני איתה מעל שנה וחצי אני מתפללת לרגע שהמחשבה לא תעניין אותי שתעזוב אותי לנפשי עברתי כבר 3 טיפולים של cbt לא הרגשתי שיפור אז קצת זנחתי את זה עכשיו חוזרת לזה בשנית בתקווה שזה יעזור מה יהיה ד״ר? האם זה יעבור? מה עוד עליי לעשות כדי להפסיק לסבול? האם זה טוב לנסות להדחיק אותה? תודה רותם

היי רותם, כשמטפלים ב-OCD בטיפול CBT, המטרה היא לגרום לכך שהמחשבה כבר לא תציק לך. לא בגלל שהיא לא תהיה שם, אלא בגלל שאת כבר לא תייחסי לה חשיבות, ולא תייחלי רק לכך שהיא כבר לא תהיה אצלך בראש. כל עוד את רוצה שהמחשבה לא תהיה שם, היא תהיה שם, לצערי. אני מניחה שזה משהו שהיה לך קשה להפנים עם כל הטיפולים שעברת, או שהנקודה הזו לא הובהרה מספיק. אני לא יודעת מה כוונתך ב"להדחיק" את המחשבה, אבל הדבר הנכון הוא ללמוד לקבל אותה ולנסות לחיות איתה, בלי לעשות שום טקס חיצוני או פנימי (וקיימים הרבה טקסים פנימיים אצל אנשים, שהם הניסיונות לדחות את המחשבה). כשתלמדי לחיות עם המחשבה בשלום ו"להתיידד" איתה, המוח יפסיק לתייגה כמסוכנת ויתחיל להתרגל אליה. רק בדרך זו אפשר להכחיד את ההפרעה. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית