מחשבות טורדניות OCD

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/12/2020 | 13:55 | מאת: גבר

שלום מומחית! אני מתמודד עם מחשבות טורדניות. יש לי לפעמיים מחשבות טורדניות שליליות או מחשבות טורדניות שבהן אני "מדבר עם מישהו מהזיכרון שלי" (דיבור עצמי או שיחה עצמית) אני מאין מנהל שיחה עם אדם "בתוך המחשבה שלי".לפעמים יש גם מחשבות טורדניות עם "מילים ללא הגיון" או "מילים לא ראליות". 1.האם תיאור זה מתאים להפרעה נפשית של "מחשבות טורדניות "או OCD ללא טקסים? 2.מהו OCD פסיכוטי?האם מבחינה קלינית יש דמיון בין "פסיכוזה" לבין OCD פסיכוטי? (מהם התסמינים של OCD פסיכוטי?) תודה

שלום לך, אילו היית במצב פסיכוטי, לא היית שואל את השאלה הזו, אלא מאמין שאתה מדבר עם אדם אמיתי ושהשיחה היא אמיתית. כמו כן, היית מאמין שהמילים שאתה "ממציא" הן מילים אמיתיות ושיש בהן היגיון. OCD בעל מרכיב פסיכוטי יכול להתבטא בכך שהאדם מאמין שהמחשבות שלו אמיתיות ואינו מטיל בהן ספק, או בכך שבנוסף לתכנים האובססיביים הרגילים קיימים גם תכנים פסיכוטיים. אגב, אין דבר כזה OCD "ללא טקסים". תמיד קיימים טקסים, חיצוניים או פנימיים. טקס פנימי יכול להיות כל ניסיון שהוא לדחות את המחשבה. אנשים רבים עושים מאמצים לקבל אישור שהמחשבה אינה אמיתית, בדרכים שונות (בדיקה עצמית, קריאה באינטרנט, שאילת אנשים וכו') ואינם מודעים לכך שזה טקס לכל דבר. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית