האם אפשר גם בלי כדורים??...

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/12/2020 | 09:14 | מאת: שרית

היי דר שרון יש לי מחשבה טורדנית שמאוד מקשה לי על החיים. מלווה אותי לאורך כל היום שלי. וזה ממש סבל נוראי... הייתי אצל פסיכיאטר והוא אמר חד משמעית שיש לי ocd , הוא לא ממש חידש לי ידעתי את זה. הוא הציע שאתחיל לקחת ציפרלקס ואתחיל טיפול התנהגותי קוגנטיבי cbt. האם לדעתך אפשר גם בלי הטיפול התרופתי? אני חוששת להתחיל כי אני בהיריון וזה לא הכי כדאי. יש בכדור המון ספקות בהיריון.. האם את מאמינה שאפשר רק בעזרת טיפול התנהגותי להתגבר על המחשבות הטורדניות? אני מנהלת אורח חיים תקין, נורמאלי, אני לא בדיכאון. זה רק המחשבה שלא מרפה. אני משתדלת לא לענות לה, לא לחפש אישורים, לנסות לנשום שהיא מגיעה. תודה שרית

היי שרית, בהחלט אפשר לטפל ב-OCD גם ללא טיפול תרופתי, ואני בדרך כלל ממליצה להתחיל בלי תרופות (בייחוד אם את בהריון וחוששת) ולראות איך זה מתקדם. טיפול תרופתי צריך להיות דרך טיפול משנית ולא ראשונית עבור הבעיה הזו, ומניסיוני רוב האנשים מסוגלים להשיג שיפור ללא תרופות. בדרך כלל, אם פונים קודם כל לפסיכיאטר, הוא ימליץ לך גם על תרופות, מאחר שהוא רופא, וזו האסכולה שהוא בא ממנה - זו הדרך שלו לעזור. זה מצוין שבינתיים את מנסה לא לענות למחשבה ולא לחפש אישורים, ובאופן כללי נשמע שאת מתפקדת, לכן הייתי בהחלט ממליצה לחכות עם הטיפול התרופתי. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית