שלום דר שרון, תודה על הפורום הנפלא הזה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/11/2020 | 22:29 | מאת: ניצן

היי דר שרון מה שלומך? אני סובלת ממחשבות טורדניות מעל שנה וחצי, בעקבות טיפולי פוריות שאני עוברת. יש לי פחד שיקרו דברים רעים. יש לי פחד מאנשים.... התחלתי טיפול בפסיכותרפיה וגם בcbt מקווה שיעזור. הייתי רוצה להתייעץ איתך האם הדברים הבאים נכונים? 1. להגיד לקול שמדבר "בסדר בסדר..." ולהתעלם. כמו מישהו שמדבר שטויות ואנחנו רק מהנהנים לו עם הראש. 2. ברגע שאני אומרת אין שום דבר שקרה שאכן יכול לאשר לי את המחשבות. לדוג: פחד שמישהו נכנס לי לבית בלילה. אבל בעצם אין שום עקבות או סימנים שזה קרה. אף אחד לא יפגע בי אין סיבה לכך... האם זה נקרא לענות עליהם? האם מתישהו המחשבות האלה יעלמו? האם אפסיק לפחד..?? אני ממש מותשת נפשית עד שאני מרגישה שזה עובר... והנה זהו זה מאחוריי.זה חוזר ומייאש אותי :( תודה מראש

היי ניצן, שמחה לשמוע שאת אוהבת את הפורום. לגבי המחשבות, זה אכן נכון לומר למחשבות "בסדר, בסדר" או "מה שתגידו"ולהמשיך הלאה. להשתמש באישורים שאכן לא קרה שום דבר עד עכשיו זה בדרך כלל לא יעיל, שכן ל-OCD יש "מענה" לזה, בדרך כלל בנוסח: "ומה אם יקרה עכשיו?" המחשבות האלה לא ייעלמו ביום אחד, צריך לעבור תהליך של קבלת המחשבות ולמידה כיצד לחיות איתן. כאשר את לא מייחסת חשיבות רבה למחשבות ולפחדים, המחשבות כבר לא מפריעות לך. כשזה מגיע לידי כך, הן הולכות ופוחתות. אגב, CBT הוא סוג של פסיכותרפיה, אז לא ברור לי למה יש צורך לעבור שני טיפולים. גם לא מומלץ שיהיו כפילויות, בדרך כלל. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית