אשמח שתעני לי אני בחרדה ואני מרגישה ממש לא טוב

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/10/2020 | 18:35 | מאת: שיר

היי שרון אני ממש מפחדת להתחיל טיפולי cbt א כי הם ממש יקרים ואני מפחדת שלא יהיה לי שום שינוי אבל אני במצב נורא חמור כבר פשוט אני בצבא הבנתי שבצבא אין לי איך לטפל בבעיה כזו כי הם לא מתעסקים בזה אני ממש לא רוצה לקחת כדורים וזה גם הפחד שלי כי אני בחורה אינטלגנטית ואז אנשים יחשבו שאני משוגעת יש אפשרות שאני אעשה טיפול פעמיים בחודש בגלל המשכורת הצבאית שלי? לצערי בן זוגי לא מבין שיש לי אובססיה והפרעה והוא אומר שהכל תקין וזה דבר טבעי שיש גם נקודות שליליות לכל בן אדם אבל זה באמת לא טבעי אני אמורה להיות גאה בבן זוגי היום כשמישהו מבקש ממני להראות תמונה שלו אז אני מתביישת להראות ואז אומרת לעצמי אני לא אראה לו שלא יחשוב שחבר שלי מכוער או גדול ממני ואז עולים לי מחשבות שאני לא אוהבת את המראה שלו והוא מכוער ואז אני כועסת על עצמי ואומרת זה לא נכון הוא יפה הוא הכי יפה אני אוהבת אותו גם בטלפון אני אומרת לו אני אוהבת אותך זה סתם בראש שלי ואתה באמת יפה ןאז ישלי ספק שאמרתי לו ואז אני אומרת לעצמי בראש את משקרת לעצמך את סתם אומרת שלא יפגע בגלל כל מה שחשבת עליו ואני מנסה לשכנע את עצמי שזה לא מחשבות אמיתיות איך אפשר לדעת אם זה אמיתי או לא אמיתי? וכשאני מסתכלת עליו אני נהנית מהמראה שלו ואז מסתכלת במבט אחר ואז בוחנת ואז משנה ההיפך וכל הזמן חושבת האם הוא יפה או מכוער האם יפה או מכוער ואז אומרת לעצמי כן הוא לא יפה ואז אומרת לעצמי הוא יפה בן זוג שלי אומר שזב לא הפרעה שזה מחשבות אמיתיות ועדיף להיפרד זה באמת לא הפרעה האם זה טבעי והאם זה באמת מה שאני חושבת עליו? או שזה מדומיין?

18/10/2020 | 18:38 | מאת: שיר

אני גם כל הזמן מתעסקת עם חבר שלי יפה או מכוער יפה או מכוער ואני חושבת שהוא מכוער ואז אומרת לעצמי זה לא נכון הוא יפה ומשכנעת את עצמי ובאמת שחבר שלי נראה טוב וגם בטלפון אני אומרת לו אתכ יודע זה רק המחשבות שלי אתה הכי יפה ואתה יודע את זה ואני מפחדת שאני משקרת כשאומרת לו את זה כי אני מרגישה ספק שאני אומרת את זה ואני מפחדת שאני אומרת לו שלא יפגע אבל אני באמת מרגישה שאני אוהבת אותו והוא בשבילי מושלם אני אכולת מחשבות

היי שיר, את צודקת שעדיף לא לפנות לטיפול דרך הצבא, ולחפש מסגרת פרטית. את יכולה לברר האם יש לך ביטוח בריאות פרטי, והאם הוא מכסה פסיכותרפיה/ טיפול פסיכולוגי. כך תוכלי לקבל החזר, לפחות חלקי, על הטיפולים. טיפול פעמיים בחודש עשוי להיות פחות יעיל בשלב זה, אפשר לשקול זאת בשלב יותר מתקדם של הטיפול, אחרי שכבר יהיה שיפור ניכר. לגבי המחשבות, אין טעם לשאול האם הן אמיתיות או לא, ואין זה תפקידי לתת אישורים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית