היי שרון אשמח שתגידי לי מה עליי לעשות טיפול מתאים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/10/2020 | 08:12 | מאת: גלוריה

היי שרון מה שלומך? לאחרונה קצת הצלחתי להירגע עם המחשבות יש הרבה מחשבות שחולפות על פניי ומצליחה לזרום איתם כי אם אני אעיף זה סתם יחמיר אני ממש מבקרת את בן זוגי בכל דבר בוחנת אותו בכל דבר אפשרי זה כבר מתחיל ממש לחרפן לא סיפרתי לו כי אני מפחדת לפגוע ברגשותיו והוא יקר לי אנחנו גם שוקלים להקים בית ביחד כי אני נורא אוהבת אותו אנחנו פרק זמן ארוך ביחד ומבחינתי הוא המיועד והמושלם אבל כאילו עולים לי מחשבות שאם אני אסיים את העבודה והוא יהיה איתי אני אתבייש אם יראו ומחשבות כאלו יש לו רכב חדש שהוא קנה לא מהחברה אלא ממישהו וזה אחלה רכב אין בו משהו פסול ואני מתחילה להסתכל על מכוניות בכבישים ולהשוות בינם לבין האוטו שלו ומחשבות שאני מתביישת שיראו אותי עם האוטו שלו בגלל שהוא לא יוקרתי וזה באמת שטויות כי אני מה זה בן אדם צנוע ביום יום יכול להיות שיש לי פסיכולוגיה מהבית שהם מדברים כל הזמן על כסף ומכוניות וכאלה וזה משפיע לי על המוח יש לי מחשבות כמו כולם בעבודה יש להם מכוניות יותר יקרות ויותר יפות וכל מיני מחשבות כאלו שהאוטו שלו מעפן למרות שלהמון אנשים יש רכבים כאלו ואם יש למישהו אוטו כזה אז זה יותר נחות או דברים כאלה ובאמת שהוא הבחירה שלי אני אלף פעם אומרת לעצמי יש לו אחלה רכב אני גאה בו אני מאושרת איתו והמחשבות נלחמות ונלחמות וגורמות לי לחיןת במציאות שאני מתביישת ואכפת לי מהרכב שלו האם אני באמת בן אדם רע כלכך? אני מרגישה כלכך שטן הלוואי ובאמת לא הייתי חושבת ככה כשקמתי לעבודה כל רכב שראיתי בחנתי מכף רגל עד ראש והכנסתי לעצמי לראש שיש לו אחלה רכב הרי בזוגיות להסתכל על מכונית להסתכל על דברים כאלה זה מזה לא הגיוני זה פשוט חולני האם אני באמת מתביישת בו או ברכבו?? אני מאושרת איתו ואוהבת נורא. אני יודעת שיש להרבה אנשים בעיות במערכת יחסים השאלה אם גם זה מדובר בהפרעה או שהכל תקין ואלו באמת המחשבות האמיתיות שלי? אני כן שמה לב שיש לי הפרעה לדוגמה ממש מפריע לי הלכלוך בגבות אז אני ממש כמעט תולשת אותן כי יש בהן לכלוך ככה אני מפחדת או שאני מנקה אותן למוות כי חשוב לי הניקיון בכל מקום ואיך אפשר להבין שלא חייב שיהיה לבן זוג שלי בראש שלי אוטו יוקרתי ודברים כאלו אני בן אדם נורא צנוע ביום יום וזה כואב לי לחשוב על דברים כאלה אני לא באמת חושבת על דברים כאלה נכון?

היי גלוריה, לגבי הטיפול המתאים, כפי שכתבת בכותרת, הטיפול היעיל ביותר עבור ההפרעה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). מעבר לכך, אין טעם להיבהל מכל מחשבה שעוברת לך בראש או לעסוק בה בכלל. אין טעם לשאול האם המחשבות נכונות או לא, זה טקס בפני עצמו, והתשובה תרגיע אותך לזמן קצר ביותר. עדיף לנסות לא להתייחס אליהן ולא לפעול לפיהן, ובטח שלא לנתח כל דבר שעובר לך בראש, להתעמק בו ולהיבהל מעצם קיומו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית