הספק הקטן הוא הנוכל הגדול

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/10/2020 | 11:09 | מאת: רות

היי דר שרון אני סובלת כבר כמה שנים ממחשבות טורדניות אובסיסיביות. בתקופה האחרונה התחלתי טיפול cbt ואני קוראת המון באינטרנט ורואה סרטונים. השיטה היא בעצם איך לדחות את המחשבה ולהבין שהיא לא רלוונטית ובעצם ללמוד להתעלם ממנה. הבעיה היא שהספק אצלי מאוד חזק. לדוג: יצאתי מהבית נעלתי את הבית , אני יודעת שנעלתי, מנסה שלא לבדוק שוב ושוב. ואז באמת מצליחה לדחות את המחשבה ולא להתעסק איתה. אבל באמצע היום היא שוב צצה והספק משגע אותי ואומר לי " יופי שדחית את המחשבה, יופי שלא עלית לבית לבדוק שוב, אבל מה אם באמת הבית נשאר פתוח, מישהו יפרוץ יכנס יגנוב וכו" האם בטיפול cbt נפטרים גם מזה?? אני כבר משתגעת אין לי כוחות !!!! עד שאני מרגישה שאני יוצאת מזה זה חוזר לי בהפוכה. אני מנסה להרגיע את עצמי , ולענות למוח בהיגיון. זה לפעמים עוזר ואני מרגישה תחושת שיחרור אבל לפעמים זה ממש לא עוזב. מה עושים עם זה? תודה מראש

היי רות, המטרה בטיפול CBT היא ללמוד "לקחת את הסיכון", גם כאשר הספק קיים. כלומר, גם אם יש סיכון שמישהו נכנס הביתה (בדרך כלל הסיכון הוא מזערי, אך אנשים שסובלים מ-OCD לא מתייחסים לגודל הסיכון), מה שחשוב הוא לא לעלות לבדוק שוב. רק כך אפשר להכחיד את ההפרעה הזאת. עם הזמן, הספק נעשה קטן יותר. לפעמים הוא צץ מדי פעם ברמה מסוימת, אך כל עוד הוא לא מפעיל אותך, בסופו של דבר הוא לא מפריע ולא מוגדר כ-OCD. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית