אוסידי עם פחד תמידי מאובדן שפיות בסגר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/07/2020 | 01:16 | מאת: שני כהן

דוקטור שלום.אני בת 34,אם לשניים, ילדתי לשני עשרה חודשים. אני מתמודדת עם אוסידי מגיל 14 בערך כאשר מאז ומתמיד החשש הגדול ביותר שלי הוא מאובדן שפיות וסכיזופרניה בפרט . אני חיה עם פחד משתק מהנושאו במשך שנים עח גבי שנים על ידי טיפול אצל פסיכולוג, פסיכיאטר וסיביטי למדתי לחיות לצד ההפרעה. לאחרונה , כתוצאה מהסגר, הישיבה בבית והעומס הנפשי שמצוי בנו התחלתי שוב לחוש חרדה והיא זו שהניעה את הפחדים מאובדן השפיות.במשך כמה ימים קפצו לעיני רוחי אימג'ים מפחידים, אם ראיתי כבל חשמלי קפצה לעיני רוחי תמונת נחש, אם הסתתי מבט קפצה לעיני רוחי תמונת ג'וק, כמו שמעבר היו קופצות לעיני רוחי תמונות זוועה של תאונה או מוות של קרוב ככה היו כמה ימים בהם חרדתי כי מדובר בהזיות בעוד אני יודעת כי מדובר בתמונה הקופצת לתודעה בצורה מחרידה וברורה.כאשר זה קרה בפעם הראשונה אחרי כל כך הרבה שנים שבהן לא קרה חששתי כל כך עד שפקפקתי בעצמי "אולי באמת ראיתי נחש ולא רק קפץ לתודעתי??" .בנוסף היו לי מצבים בהם "הבטתי על עצמי מהצד", הפסיכיאטר שלי טוען כי מדובר בחרדה מוגברת,בנוסף צפיתי מעט בסירטוני פורנו עם בן זוגי שהם סרטוני אנימה יפנים ולאחר מכן כשהייתי באמבטיה ראיתי בקרמיקה המפוספסת שלי (כמו של פעם) פיסות שמתחברות לפרצופים כמו אימג'ים שרואים כשמביטים בענן. לא ראיתי או הזיתי פרצוף אדם, פשוט המח שלי ראה בקרמיקה תצרף שאצלי היה כמו לראות פנים בעננים לדוגמה. הדבר הלחיץ אותי מאוד, אני לא רגילה למעמסה רגשית שכזאת והפסיכיאטר שלי פנוי רק ב30 לחודש. האם את חושבת שיש הדרדרות במצבי או חשש לאובדן הדעת?? כרגע עדיין לא מטופלת תרופתית, קיבלתי מהרופא שלי מרשם ללוסטרל ואינני יודעת אם יקשה עלי לעבוד או לטפל בתינוק, אשמח לדעתך.

היי שני, אני מבינה שכל הלחץ בתקופה האחרונה גורם ליותר פחדים ומחשבות טורדניות. כמובן שאין חשש ל"אובדן הדעת", מאחר שאין מונח כזה בפסיכולוגיה. את בעצם חיה כבר שנים בפחד ממשהו שלעולם לא מתממש, וכשאת בתקופות לחוצות יותר, המחשבה שהוא יתממש מתגברת (ללא קשר למציאות האובייקטיבית). אם טופלת בעבר על ידי פסיכיאטר, אני מניחה שאת מכירה את ההשפעות של טיפול תרופתי עלייך ויודעת אם הוא אכן אמור להפריע או לא. בדרך כלל הוא לא מפריע לתפקוד, למעט מקרים פחות נפוצים בהם תופעות הלוואי הן קשות, ואז בדרך כלל מפסיקים אחרי כמה ימים ולא נגרם שום נזק. עם זאת, אני חושבת שהפתרון התרופתי הוא קו טיפולי משני ולא ראשוני. אני מאמינה שהכלים שניתנים בטיפול CBT יכולים לעזור לך להתמודד טוב יותר עם המחשבות הטורדניות בטווח הקצר והארוך, ואם תשתמשי בהם נכון, ניתן גם בסופו של דבר להכחיד את ההפרעה הזו. אני מבינה שהיית בטיפול כזה בעבר (ואולי את עדיין מטופלת), אז בהחלט אפשר להשתמש במה שלמדת שם. הכיוון הנכון הוא להשתדל לקבל את התופעות הללו בלי לתת להן יותר מדי "במה" והתייחסות, בלי לדבר עליהן עם אחרים או לבקש אישורים. בנוסף, הטיפול כולל חשיפה חוזרת ונשנית לתכנים המפחידים על מנת ליצור "שחיקה" של הפחד. באופן כללי, תשתדלי לא להירתע ולא להיבהל מהמחשבות והדמיונות ש"קופצים" לך לראש. ככל שתנסי פחות לדחות אותם, כך הם יטרידו אותך פחות. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית