סובלת ...... ממש...........

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/06/2020 | 22:33 | מאת: ליה

היי כבר שנה בערך סובלת מחרדות ופחד שמישהו יפגע בי. לאחרונה התחלתי טיפול בפסיכותרפיה. שעושה לי טוב מרגישה שאני מרוכזת במה שקורה בהווה. מה שקורה כאן ועכשיו. אבל שהפחדים והחרדות תמיד איתי "מרחפות" מעליי מנסה לא לחשוב עליהם בכלל. שהם באות אני מנסה להתעסק בדברים אחרים. האם זה טוב? האם זו דרך טובה? או שזו בעצם הדחקה וזה יכול להתנקם בי? כי אם אני נותנת לעצמי לחשוב עליהם ולא להתגנד זה עושה לי סטרס בגוף ואני מרגישה ממש אבודה. תודה מראש

היי ליה, קודם כל, זה מצוין שאת מרוכזת יותר במה שקורה כאן ועכשיו. המשמעות של חרדות היא שהאדם הסובל מהן בעצם לא נמצא בהווה, אלא המחשבה שלו נמצאת כל הזמן בעתיד (ולעתים בעבר). העיסוק בכאן ועכשיו בהחלט עוזר להפחית חרדות. זה גם מצוין להשתדל לא לעסוק במחשבות הטורדניות, בתנאי שאת עושה את זה נכון. כלומר, הרעיון הוא לא לנסות להוציא את המחשבה מן הראש, אלא לא לנסות "לענות" לה ולא לשנות את הפעולות שאת עושה ביום יום בעקבותיה, אלא לתת לה לרחף שם ברקע ולהמשיך כרגיל. כמובן שבשלב ראשון זה מעורר יותר חרדה, כי האינסטינקט הטבעי שלנו הוא לנסות להירגע ולסלק את האיום-כביכול, אבל עם הזמן התחושה הולכת ופוחתת. זאת מאחר, שאם אינך עוסקת באופן פעיל ב"סכנה", המוח תופס את המחשבות כלא-מסוכנות ומאבד בהן עניין. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית