שינוי בצורת מחשבה, תחושת ריחוק

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/06/2020 | 19:55 | מאת: אבי

אני מתמודד עם מחשבות טורדניות תקופה ולאחרונה אני מרגיש סוג של ריחוק או זרות מהן, כאילו אני מכריח את עצמי להתעסק בהן. ובאופן כללי יש לי תחושה של חוסר ריכוז, כאילו אני עובד על טייס אוטומטי. אני במצב שהתחושה כרגע יותר מדאיגה אותי מההתעסקות במחשבות. למה פתאום אני פחות מתעסק בהם? למה יש לי תחושה של ריחוק מעצמי?

היי אבי, אני מניחה שאתה מתכוון למה שנקרא "דה פרסונליזציה". זוהי תחושה פיזית של ניתוק, כאילו אתה נמצא בתוך חלום או כאילו המציאות היא "לא אמיתית". זה סימפטום נפוץ מאוד של חרדה, שהוא כשלעצמו גם גורם לחרדה אצל אנשים מסוימים. ייתכן מאוד, שאתה לא עסוק כרגע במחשבות הטורדניות שלך, מאחר שאתה עסוק בתחושת הניתוק, והיא עצמה כבר הפכה לאובססיה ותפסה את מקום המחשבות האחרות. התחושה חולפת כאשר מפסיקים לשים אליה לב ולעסוק בה, בדיוק כמו המחשבות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית