BDD האם יש לי או שזה התנגדות למציאות?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/04/2020 | 21:36 | מאת: שי

עישנתי משהו מסוים לפני 7 שנים חשבתי שיש לי נזק מומחה מחלה מסוימת הסתכלתי על תמונה... עם שפתיים שיורדות למטה ומאז הייה לי קושי לחייך... והיייתי בקונפליקט האמם יש נזק או שזה רק מחשבה.. והיום כשאני מתבונן באיזור של השפתיים השפתיים שלי יורדות כזה למטה ואני לא יודע האם מדובר בתמונה שקרית שמוח שלי מצייר האם זה אפשרי? או שאני מתנגד למציאות האמיתית? איך אפשר לזהות? תודה!

היי שי, אם אתה יודע שאין טעם לפנות עם זה לרופא (כנראה שאחרת כבר היית פונה), הרי זה עיסוק יתר ומציעה לעזוב את הנושא. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

11/04/2020 | 20:23 | מאת: שי

שרון פניתי לרופא כשזה קרה בעבר אין מה לעשות עם זה... בדרך כלל הם גם עובדים סימפטומטי ... אני מחפש עבודה שורשית... אני רק רוצה לאבחן.... הרבה פעמים מחשבה שהיא דמיונית היא כולכך חזקה שקשה לנו לזהות שמדובר בסה"כ במחשבה...

היי שי, אם פנית עם זה לרופא כבר מזמן, והוא אמר שאין מה לעשות עם זה, אז כנראה שהיום אתה מודע לכך שזו מחשבה טורדנית. עם זאת, תמיד יש ספק בכך (גם אם עמוק בפנים אתה יודע זאת), ולכן אנשים בדרך כלל שואלים ומבקשים אישורים. אין טעם לנסות לבדוק ולשאול האם זה אמיתי או לא, לכך התכוונתי כשכתבתי "לעזוב את הנושא". זאת מאחר, שהאישור שמקבלים אף פעם אינו מספיק, ותמיד יש צורך לשאול עוד ועוד (ולמען האמת, הצורך אפילו גובר עם כל שאלה וכל בדיקה). הפתרון היחיד והשורשי לאובססיה הוא להניח לאובססיה. ואם קשה לעשות זאת לבד, מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיעזור להפסיק את ההתמכרות לאישורים ולמצוא את הפתרון הכי מעמיק שיש לבעיה הזו. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

12/04/2020 | 20:33 | מאת: שי

תודה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית