מחשבות טורדניות.OCD

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/02/2020 | 10:41 | מאת: שגיא

היי דוקטור שרון. בהמשך להודעה הקודמת מה 1.1.20 שהפסקתי טיפול תרופתי למשך שנה וחזרתי בשלושה חודשים האחרונים. אני לוקח כבר מעל 60 יום 200 מ'ג של פאבוקסיל כנגד ה OCD ומרגיש שיפור במחשבות ובחרדות. זו הכמות המקסימלית שלקחתי לפני ההפסקה למשך מספר שנים והרגשתי טוב מאוד. בשבוע האחרון בהחלטה שלי אישית החלטתי להעלות ל 250 מ'ג בכדי "להרוג" את המחשבות לגמרי. לצערי הייתה לי ירידה די דרסטית השבוע. האם הסיבה לדעתך היא ההעלאה של המינון? ומה את ממליצה לי לעשות בנוסף לטיפול תרופתי?

היי שגיא, בהחלט יכול להיות שהירידה נובעת כתוצאה מהעלאת המינון. שנית, חובה להתייעץ עם רופא לפני העלאת מינון, ואסור לעשות זאת באופן עצמאי. מינוני יתר יכולים להזיק גם פיזית. בנוסף, אין שום הבטחה שתרופה כזו או אחרת "תהרוג" את המחשבות לגמרי. אצל רוב האנשים זה פשוט לא קורה. התרופות בדרך כלל מחלישות את התופעות, אך לא מעלימות אותן לגמרי. ממליצה לחזור למינון שהרופא רשם לך, וכמובן להתייעץ איתו. בנוסף לטיפול התרופתי, מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול להביא לשיפור אמיתי ולא רק להטבה מלאכותית כתוצאה מתרופה. שבת שלום, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית