מחשבות טורדניות......ocd......

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/02/2020 | 17:58 | מאת: ליר

שלום רב דר שרון אני בת 29 חיה חיים נורמאליים לחלוטין תודה לאל. נשואה מצפה לבייבי, עובדת בעבודה מסודרת, מוקפת משפחה וחברים תודה לאל. אך יש משהו שמפריע לי מאוד, לפעמים זה יותר קשוח ולפעמים רגוע. אני מדברת על ocd שיש לי, אני מודעת אליו, ורוב הזמן חיה איתו בשלום. אבל היום למשל זה הוציא אותי מדעתי, אני אישה מסורתית ומאוד מחוברת לה', יש לי לפעמים מחשבות ממש אסורות, על הדת, מחשבות שאני לא שולטת בהם, ואז אני מרגישה ככ הרבה תחושות מפחידות , מפחדת שה' לא יכעס עליי אבל אני באמת לא שולטת בזה. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע מהם להיכנס לי לראש??? תודה מראש

היי ליר, לצערי, אי אפשר למנוע מחשבות מלהיכנס לראש. ככל שתנסי לא לחשוב על נושא מסוים, כך תחשבי עליו יותר... לכן, הפתרון הוא הפוך: כדי "לשחרר" מחשבה, צריך להניח לה להיות ולא להילחם בה. מצד שני, גם לא לענות לה ולנסות לבטל או לפתור אותה בדרכים שונות. זה שווה ערך לניסיון לגרש אותה. כשמניחים למחשבה להיות בראש, גם לא "מתעסקים" בה יותר מדי. בסופו של דבר, מתרגלים אליה והיא מניחה לך מעצמה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית