מחשבה טורדנית שמציקה מטד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/01/2020 | 05:23 | מאת: מיכל

שלום אני סובלת ממחשבה שמציקה לי בכל לידה שאולי אני יפגע בילדים שלי עכשיו אני כבר מחפשת הוכחות למה אני צריכה לעשות את זה אולי הם רשעים שטן וכו' זה ממש דמיונות אולי כבר השתגעתי אני ממש לא יודעת מה לעשות זה לא פוגע לי בתפקוד אבל יש לי פחות סבלנות לילד שלי ואני ממש מתגברת שאף אחד לא ישים לב זה מוזר אני אוהבת אותו וחושבת מחשבות מטומטמות אולי המחשבות אמיתיות ואז אני צריכה לעשות את זה מחפשת כל הזמן הוכחות שהוא לא רשע שטן וכו' ואז אני לא צריכה לעשות לו כלום זה נראה לך משבות פסיכוטיות אני ממש דואגת מה עושים

היי מיכל, מעצם העובדה שפנית לפורום הזה, שעוסק באובססיות, אני מבינה שאת כנראה מודעת לכך שמדובר במחשבות טורדניות. הן ניזונות מעצם העיסוק סביבן, כלומר ככל שאת מנסה להוכיח לעצמך שהן לא נכונות, כך הן מציקות לך יותר. אני ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיעזור לך להפסיק את "מעגל הרשע" בו העיסוק סביב המחשבות בעצם גורם להן לחזור שוב ושוב. בהחלט אפשר להפסיק אותו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

19/01/2020 | 08:26 | מאת: ניקה

היעוץ הפסיכולוגי הוא חשוב, אבל ברגע שיש קשר לילדים ומחשבות לפגיעה, חייבים למרות המודעות קודם לתת או טיפול תרופתי לשבירת מעגלים כימיים במח. רספרידל יעצור את התופעה, כמו שיש לזקנים מחשבות שווא. זה עוזר במיידי. ואז במקביל טיפול פסיכולוגי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית