מחשבות טורדניות פחד מלפגוע בעצמי מחשבות מפחידות ביות ממש אימה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/11/2019 | 17:18 | מאת: אור

שלום שמי אור יש לי פחד מלפגוע בעמי פחד הכי גדול שיש לי כרגע מקוה שתעזרו לי ועוד כל מיני מחשבות מפחידות שלא יוצאות מהראש אני מרגיש שהמח משקר לי

היי אור, מהודעתך ניכר שאתה מודע לכך שמדובר במחשבות טורדניות מפחידות ולא ברצון של ממש לפגוע בעצמך. אני יכולה לומר, שאין צורך להיבהל מהמחשבות המפחידות. הרבה מחשבות יכולות להתרוצץ בראש, ואין להן שום חשיבות אמיתית. הן אינן יכולות לפגוע בך. כדי לפתור את הבעיה, יש צורך ללמוד להתמודד טוב יותר עם המחשבות, עד למצב שבו הן כבר לא יפריעו לך. מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שכן מאוד לא פשוט לעשות זאת לבד, וכדאי לקבל כלים בצורה מקצועית ולעשות זאת בדרך נכונה. בברכה, בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית