מחשבות כפיתיות- ocd?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/11/2019 | 19:03 | מאת: מרים

שלום שרון, לפני כמה זמן מטפל אמר לי שהתפרץ אצלי hocd. מאז המחשבות על עצם ההפרעה הזו לא נותנות לי מנוח והספק בדבר האבחנה מאוד מטריד אותי. (זה החליף את הספק בדבר הנטיה המינית שלי) האם עצם המחשבות על כך הן גם נחשבות כפיתיות בעצמן? הרי ממה שהבנתי ocd לא נמדד רק בכמות המחשבות אלא גם בתוכן (שבדרכ לא אמיתי), אז איך אפשר להסביר את זה? תודה רבה!

היי מרים, בהחלט יכול להיות שגם המחשבות לגבי האבחנה הן סוג של אובססיה. המוח "מחפש" גירויים שנראים לו מסוכנים, כדי להיזהר מסכנות, וכשהוא מוצא כאלה - אמיתיים או מדומיינים - הוא למעשה חושב על הסכנה כל הזמן, כדי שיוכל להיזהר ולהימנע ממנה (לכאורה, כי למעשה הדבר אינו אפשרי). מחשבות טורדניות יכולות להיות בכל תחום שהוא, אפשר גם לפתח עיסוק יתר בבעיה פיזית או נפשית שהיא קלה יחסית ולעשות ממנה "מפלצת", כלומר המשמעות שנוצרת לה היא חסרת פרופורציות, ובכך מתבטא חוסר ההיגיון. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית