יש קשר בין חרדת נטישה להתנהגות כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/09/2019 | 02:46 | מאת: מאיה

אני סובלת מחרדת נטישה מאז שאמי נפטרה בפתאומיות בהיותי ילדה שמתי לב שכשאני בקשר שלא נותנים לי בן תחושת ביטחון אני עוסקת רק בקשר הזה וכמובן שזה מזיק . שאלתי אם יש קשר ? האם הסבל שנגרם לי מחרדת נטישה גורם להפרעה טורדנית ? תודה

היי מאיה, חרדת נטישה כשלעצמה אינה OCD, וגם עיסוק יתר בקשר. עם זאת, כבר יצא לי להיתקל באנשים שיש להם OCD שמתבטא בדברים אחרים, והם "הלבישו" אותו גם על הקשר שלהם. כמובן שיש צורך במידע נוסף כדי לדעת מהי בדיוק הבעיה שלך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית