ocd- הפרעת קשב............

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/07/2019 | 21:22 | מאת: ינון

שלום וברכה, יצא לי לקרוא כתבה שקשורה להפרעת קשב, בסוף הכתבה הוא מזכיר את האוסידי, לפי מה שהבנתי ממנו שיתכן שאדם יסבול מאוסידי אך השורש של האוסידי בכלל זה הפרעת קשב, האם הבנתי נכון? במידה שכן יכול להיות שאני סובל בכלל מהפרעת קשב שאחד הסימפטומים שלה זה אוסידי ולכן צריך בכלל לטפל בהפרעת הקשב? מצרף קישור לכתבה- https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4638385,00.html

היי ינון, בעיקרון, אין קשר בין הפרעת קשב לבין OCD. מדובר בשתי בעיות שונות בתכלית. טענתו של הפסיכיאטר בכתבה, שהפרעת קשב יכולה ליצור הפרעות חרדה, היא השערה שלו (שים לב שכתב "ייתכן"). יכול להיות שזה נכון באופן עקיף, כלומר אנשים שסובלים מהפרעת קשב יודעים שהם יצליחו פחות, ולכן מפתחים חרדת ביצוע. בכל מקרה, דרושים מחקרים כדי לתמוך בטענתו זו. לשאלתך, ככל הידוע לנו, הטיפול בהפרעת הקשב יביא לשיפור בסימפטומים של הפרעת הקשב. כדי לטפל ב- OCD, צריך להתייחס באופן ספציפי לסימפטומים של ה- OCD. בנוסף, אם אתה מטופל בתרופות להפרעת קשב כגון ריטלין, הן עשויות לגרום להחמרה בתחושת החרדה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

15/07/2019 | 00:52 | מאת: ינון

שלום ותודה, כתבת -"לשאלתך, ככל הידוע לנו, הטיפול בהפרעת הקשר יביא לשיפור בסימפטומים של הפרעת הקשב." למה התכוונת הפרעת הקשר?האם להפרעה שמתלווה לקשב? כאילו שיפור בחרדה יביא לשיפור בקשב?

טעות הקלדה. תיקנתי

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית