איך ליצור מחשבות חיוביות ושמחות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/03/2019 | 20:42 | מאת: טל

אני בת 42 עובדת מתפקדת החיים שלי טובים אבל יש לי בעיה שלפעמים יש לי מחשבות שליליות טורדניות. פתאום אני נתקעת במחשבה שלילית אחת כמו למה הוא עשה לי את זה? האם להיות בקשר עם זה או עם זה? מחשבות כאלה שתוקעות אותי ומכניסות אותי למחשבות שליליות ומדכאות. איך אפשר לשנות מחשבות שליליות לחיוביות ושמחות ואולי איך להסיח את הדעת ממחשבות שליליות טורדניות?

היי טל, שינוי חשיבה זו "תורה" גדולה, שאי אפשר ללמד אותה על רגל אחת. אני מציעה שתפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שעוסק בדיוק בנושאים הללו - התמודדות עם מחשבות שליליות, הפיכת החשיבה לרציונלית יותר ושינוי התנהגות שעוזר להתמודד עם הקשיים. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית