אובססיה שלילית לשינה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/01/2019 | 11:18 | מאת: ערן

בגלל בעיות שינה שהתחילו לפני מספר שנים התחלתי לסבול ממחשבות בלתי פוסקות על שינה שמוביל אותי לקשיי הירדמות ואין ספור יקיצות(נראה לי) . כל פעם שאני מתעורר אני נלחץ ללחץ מהשינה בלתי נשלט

היי ערן, לא מדובר כאן בהפרעה אובססיבית, אלא בהפרעת שינה "קלאסית": רוב נדודי השינה נובעים מהפחד שלא להירדם. בסופו של דבר נוצר מצב שבו "מתרגלים" להתהפך במיטה ולא לישון. לכן, אם אינך מצליח להירדם אחרי 15-20 דקות, כדאי לצאת מהמיטה ולעשות משהו אחר (מרגיע ולא מעורר), עד שתרגיש שאתה נוטה להירדם, ואז כדאי לחזור שוב למיטה. כדאי גם לעבוד על המחשבות שגורמות לפחד מלא להירדם, ללמוד לקבל מצב שבו לא תירדם ותצטרך להעביר את היום בעייפות. ייתכן מאוד שאם תיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שממוקד בבעיה הזו, תוכל להתגבר עליה תוך מספר מועט של פגישות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית