OCD התנהגות כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/12/2018 | 01:55 | מאת: שחר

היי קוראים לי שחר אז הכל מההתחלה , לפני שלוש שנים התחיל אצלי OCD אז התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי כי זה באמת השתלט לי על החיים ואז הגיעו העצבים והתקיפות והצעקות אז הלכתי לאיזה מקום שיוכל לעזור לי ומתתי ובכיתי לצאת מישם , אז יצאתי , ועכשיו כעבור שנה , יש לי פחות ocd אבל מה שכן התחיל לי לפני חודש משהו חדש שאני תמיד חייבת לשאול שאלות רטוריות למרות שאני כבר יודעת את התשובה אליהן וזה משגע את חברים שלי ואת המשפחה ובאמת מתעצבנים עליי ברמה מוגזמת , אני פשוט נפגשת עם חברה ולא מפסיקה לשאול אותה שאלות כמו בטוח את רוצה להיפגש איתי ואת האמת , והיא צריכה לחזור על זה חמש פעמים כי ביקשתי ולרוב אני מבקשת 5 כפול 5 כלומר 20 פעמים , ואני שואלת בטוח ? איזה חמש עשרה פעמים אפילו יותר , כמובן בסדרות של חמש , כי כל האו סי די שלי בנוי מחמש , אני עדיין אצל פסיכולוג , ואני עכשיו החלפתי פסיכיאטר שאפגש איתו עוד כשבוע, אבל אני לא יכולה לצאת מהבית כבר .. נעזוב את זה שעדיין יש לי את או סי די שאני חייבת לגעת בדלת חמש פעמים אחרי שאני סוגרת אותה , ולפני שאני נכנסת למיטה בחדר של ההורים שלי אני חייבת לגעת בדלת כניסה של החדר פעם אחת , ואז פעם אחת בדלת של השירותים ואז שוב לגעת בדלת כנסיה של החדר , ואז שאני במיטה אני חייבת לעשות קוקו ולנקות את המשקפיים.. וכשאני בחדר שלי , אני נכנסת חייבת לגעת חמש פעמיים בדלת כניסה , ואז לפתוח שוב ולסגור את החלון למרות שהוא כבר סגור , ולהדק את המיטה לקיר , חמש פעמיים מכל צעד . וכשאני יושבת במיטה אני חייבת לגעת בריצפה עם הרגל חמש פעמיים ישראל ימין תהיה האחרונה שנוגעת בריצה , ואז כשאני עולה אני חייבת לעשות קוקו ולנקות המשקפיים חמש פעמים כשאני שוכבת .. אבל כרגע מה שיותר מפריע לי זה החלק שאני שואלת מלא שאלות את חברות שלי ושאלות רטוריות שאני כבר לא יכולה לצאת מהבית בגללן ..

היי שחר, השאלות האלה הן בבירור סוג של טקס, והן נקראות "אישורים". זה אחד מסוגי הטקסים ההרסניים ביותר שיש. הדבר היחיד שיעזור הוא להפסיק לשאול, ואפילו להנחות את חברותייך ובני משפחתך שלא יענו לשאלותייך, ולא משנה עד כמה תתחנני לתשובה. אפשר גם לעשות זאת בצורה הדרגתית ולהגביל לשאלה אחת ביום (או מספר שנראה לך סביר), ולהפחית בהדרגה. אם קשה לך להגיע לכך בכוחות עצמך, כדאי להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהוגתי (טיפול CBT) שבו תבני יחד עם המטפל תכנית מסודרת להפסקת ההתנהגויות הכפייתיות המזיקות שתיארת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית