החלפת מטפל לאוסידי - התייעצות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/12/2018 | 19:00 | מאת: אוסידיסטית

שלום רב. יש לי 2 שאלות. אני סובלת כבר 15 שנה מאוסידי מטופלת בלוסטרל במינונים משתנים לפי המצב שלי. לרוב אני סובלת מהתקף כזה אחת ל-3-4 שנים שנמשך כמה חודשים ואז יש לי שקט. בשנה וקצת האחרונות היו לי כבר שני התקפים שתפסו את רוב הזמן. אני הלכתי לטיפול אצל פסיכולוג אבל רוב מה שאנחנו מדברים עליו זה איך לקבל את החרדות והפחדים ושום עבודה של חשיפה שזה מה שאני קוראת שהכי אפקטיבי. הפסיכולוג לא מאמין בהקשר שלי בגישה של חשיפות כי רוב המחשבות והקומפולסיות הן בראש שלי סביב פחד ממחלות. במבחן התוצאה אני חשה כשלון בטיפול ומעוניינת להחליף מטפל. השאלות שלי הן: 1. האם היית ממליצה ללכת לטיפול שעובד יותר עם חשיפות? כמה החשיפות חשובות? 2. כמה אפקטיבי נחשב טיפול CBT עם חשיפות? 3. האם ייתכן שאחרי הרבה שנים כדאי להחליף את התרופה? אני מרגישה לאחרונה הרבה פחות טוב. 4. לגבי השאלה הזאת אני לא יודעת אם את יכולה לענות אבל כל אחד אחר שיכול לכתוב לי אני אשמח - האם את מכירה מכון CBT טוב באזור המרכז (אני מתל אביב). תודה רבה!

שלום לך, בוודאי שטיפול CBT הוא הטיפול המומלץ עבור הבעיה. חשיפה היא חלק אינטגרלי מהטיפול, ובדרך כלל אין פריצת דרך משמעותית בטיפול ללא חשיפה. לדעתי, אם נמנעים מחשיפה זה קצת כמו לשקר לעצמך ובעצם לא לקבל את המחשבות במלואן. לגבי התרופה, התופעה של ירידה ביעילות לאחר תקופה ארוכה היא תופעה מוכרת. מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל (רק פסיכיאטר ולא רופא אחר) ולשאול אותו לגבי החלפת התרופה. אני לא יכולה להמליץ על גבי הפורום על מטפלים ספציפיים, ייתכן גם שאם תהיה המלצה ספציפית כזו ממישהו אחר היא תימחק על ידי הנהלת הפורומים. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית