עוד שאלה לגבי בקשת אישור

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/11/2018 | 14:41 | מאת: מורי

בocdלמרות שהחולה יודע שמה שהוא שואל או עושה זה בקשת אישור והוא ממשיך לשאול למרות שהוא יודע את התשובה זה עדיין ocd

היי מורי, לא הבנתי את שאלתך, מאחר שזו למעשה ההגדרה של OCD: "מחלת הספק". כלומר, למרות שהאדם יודע בעמקי ליבו שהמחשבה שלו היא רק מחשבה, הוא ממשיך לשאול ולשאול בגלל שיש לו ספק בכך. אפילו ספק קטן אינו נותן מנוחה, ומקבל משקל גדול והתייחסות כפייתית. השאלות החוזרות מנסות להסיר את הספק, אך בפועל, התייחסות היתר למחשבה רק מגבירה אותה. לא ניתן באמת להסיר את הספק על ידי קבלת אישור. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

07/11/2018 | 00:07 | מאת: מורי

נגיד שאני שואלת אותך שאלה אני כבר יודעת את התשובה עמוק בלב שהכל בסדר אבל בכל זאת שואלת זה סוג של בקשת אישור?

זה בדיוק מה שכתבתי... זו ההגדרה של אישור.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית