כתבה על סכיזופרניה מפחידה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/11/2018 | 09:01 | מאת: מורי

היי שרון, כולי רועדת מפחד מה הסבירות שדווקא אני אתקל על הבוקר בכתבה לא בראש העמוד סתם שולית על בחורה בת 32 שחלתה בסכיזופרניה סתם ככה פתאום שחשבה שהבן שלה הוא שד שהכביש הוא מדרכב וכו' אמא לשני ילדים פתאום ביום בהיר חולה אותו סטטוס כמו שלי בת 32 שני ילדים כולי עכשיו רועדת מפחד איך יכול להיות שאדם תקין לגמרי פתאום משתגע לא עבר טראומה לא כלום בלי הודעה מוקדמת אולי זה סימן שגם אני עומדת לחלות כי אנחנו אותו דבר..אני מפחדת..

היי מורי, באותה מידה אפשר לקרוא על מישהי בגילך שחלתה בסרטן (מחלה הרבה יותר נפוצה), או בכל מחלה קשה אחרת- למה לא לפחד מזה? זו בדיוק טעות החשיבה של ה- OCD: לבזבז הרבה אנרגיות, כביכול כדי "להיזהר" ממשהו שהסיכוי שיתרחש שואף לאפס. בנוסף, בין כה וכה אי אפשר "להיזהר" ממחלות כאלה, מאחר שהן אינן בשליטתנו ולא ניתן למנוע אותן. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית