Ocd טורדניות כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/11/2018 | 20:08 | מאת: אני

היי אני בת 20 לא אובחנתי מעולם על ידי איש מקצוע אבל מרגישה שיש לי אוסידי עם הטקסים והכל לאחרונה זה יתחזק אצלי שנהיה לי מין פחד כזה שאנשים שומעים את מה שאני חושבת ואז אפילו שאני נמצאת בסביבת אנשים המוח מקפיץ לי בכוונה מחשבות לא טובות ואני מפחדת שהאנשים ישמעו או שיראו על הפנים שלי את התופעה הזו לא קראתי שחקרתי קצת מהרשת את האוסידי אני אשמח אם תוכלי לעזור לי תודה מראש

שלום לך, זו בהחלט יכולה להיות מחשבה טורדנית. ככזו, כדאי לא להתנהג לפיה, כלומר לא "להיזהר" ולא להתנהג בצורה אחרת כדי שאנשים כביכול לא ישמעו את מחשבותייך. כדאי להתנהג רגיל לגמרי, ו"לקחת את הסיכון" שהדבר שאת חושבת עליו יקרה או קורה. כשלא מתנהגים בהתאם למחשבה, היא בסופו של דבר נעלמת (עם זאת צריך סבלנות, זה לא קורה באופן מיידי אלא לוקח קצת זמן). אם קשה לך להתמודד לבד, מומלץ כמובן לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) על מנת לקבל ליווי והדרכה מקצועית בפתרון הבעיה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית