חיטוט כפייתי בעור (דרמטילומניה)

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/10/2018 | 09:51 | מאת: רוני

שלום שרון, לאחרונה התחלתי להתעסק בנושא שמאוד מטריד אותי ומפריע לי. אך תמיד חששתי לפתוח אותו, ולכן אשמח אם אוכל לקבל קצת מידע רלוונטי יותר. אני מחטטת, ופוצעת את עצמי. בעיקר בפנים. סובלת מאקנה רציני מגיל צעיר מאוד (כיום אני בת 25) ויש לי פצעים מזעזעים שאני מסתירה אותם עם מייקאפ. לאחרונה התחלתי להתעניין יותר בטיפול. הבנתי שהטיפול הוא קוגנטיבי פסיכולוגי וטיפול פסיכאטרי עם נטילת כדורים מסוג SSRI. האם לדעתך אני יכולה לטפל בבעיה רק בעזרת טיפול פסיכולוגי? או שיש אולי כדורים אחרים לא SSRI?

היי רוני, לא רק שאפשר לטפל בחיטוט כפייתי בעור על ידי טיפול פסיכולוגי (טיפול CBT) בלבד, אפילו מומלץ לעשות זאת. היעילות של התרופות בטיפול בהפרעות מסוג זה היא מוגבלת, בעוד לטיפול CBT יש תוצאות טובות מאוד. מדובר פה בהפסקה של התנהגות שהפכה להרגל רע, וכדי ללמוד הרגלים חדשים יש צורך באיש מקצוע שילמד אותך לעשות זאת. זה משהו שתרופות לא יכולות לעשות, גם אם הן מקלות קצת את הלחץ שיכול לגרום לעלייה בהתנהגויות האלה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

13/10/2018 | 15:17 | מאת: אנונימית

הי רוני יש לי את אותה בעיה בדיוק ובחיים חא חשבתי שזה קורה לעוד בן אדם אשמח לדבר איתך אם תרצי

14/10/2018 | 10:59 | מאת: רוני

מוזמנת. זה המייל שלי:[email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית