מחשבה טורדנית מפחידה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/10/2018 | 10:00 | מאת: מילי

יש לי OCD שנים ואני מטופלת בפקסט. לאחרונה חוויתי התקף חרדה ובעקבותיו מחשבות לא פוסקות. הרופאה העלתה את המינון של התרופה. יש לי שני בנים. פתאום אני מסתכלת עליהם ונראה לי מוזר שהם שלי. המחשבה מטרידה אותי כי אני מרגישה לא נורמלית. אני אומרת לעצמי שאני זוכרת שילדתי אותם אבל זה לא עוזר. כל היום אני מסתובבת בחרדה מהמחשבה הזאת. זאת מחשבה אופיינית ל OCD?

היי מילי, ב- OCD יכולות להיות מחשבות של ניתוק מהעצמי, ו/או מחשבות "פילוסופיות" יותר על עצם הקיום שלנו ועל סביבתנו. לא כדאי לתת לעצמך "אישורים" כל הזמן על כך שאת זוכרת שילדת את ילדייך, זה רק מגביר את החרדה בסופו של דבר. עדיף לתת למחשבה להיות שם. עצם העובדה שהיא נמצאת שם לא אומרת שום דבר, ובסופו של דבר היא חולפת מעצמה אם לא עוסקים בה יותר מדי או מנסים להפריך אותה בכוח. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית