Hocd? או שאני לסבית?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/09/2018 | 12:09 | מאת: מבולבלת לגמרי

שלום לכם, אני בחורה בת 17 שכבר קרוב לחודשיים חיה בסיוט יום יומי, הייתי בקשר של כמעט שנה וחצי עם בחור , הרגשתי הרבה פעמים שאני אוהבת אותו, אנחנו מחברה שמרנית אז לא היו לנו יחסים מיניים ואף אפילו נשיקה לא היה לנו, אבל אני זוכרת שפעמיים הוא ליטף לי את הפנים והצוואר ופעם נישק לי את היד, לא הרגשתי כלום! זה הפחיד אותי ממש והחלטתי לעזוב אותו כי הסתבר לי שכנראה אני לא אוהבת אותו, עזבתי אותו כדי להיות עם גבר(בהחלט שלא חשבתי על אישה), שאוהב אותו יותר.. אני זוכרת שבסוף הקשר הרגשתי שאני לא אוהבת אותו והרבה פעמים הרגשתי את זה בקשר, כי הוא היה מאוד מלחיץ ומאוד קנאי ואפילו הרגשתי לפעמים שיש לו מין אובסיסייה כזאת שאני רק שלו ואסור לאף אחד להתקרב אליי.. עזבתי אותו, הוא בכה המון ואני לא בכיתי, מפה זה התחיל.. אחרי שבועיים מהפרידה התחלתי לחפש תשובות, למה לא הרגשתי כלום בנגיעות האלו? נכנסתי לאינטרנט כדי לחפש תשובות ואז יצאה לי את האופציה, מה אם את ליסבית? לא התייחסתי לזה אבל אז היה השבוע של מצעד הגאווה יומיים אחרי וזה הקה בי פתאום, מה אם אני ליסבית?? התחלתי לראות את כל הנשים מושכות, מהצעירה עד הזקנה מהיפה עד המכוערת ואז "ידעתי" שאני ליסבית כי גם איבדתי את המשיכה שהייתה לי לגברים.. נכנסתי לדיכאון וחרדה, לא זוכרת אף פעם שהיה לי קראש על בת, כל הפנטזיות שלי הם עם בנים( היו) , ואפילו צפיתי בסדרת "fifty shades of grey" וזוכרת שפינטזתי על השחקן לא על השחקנית!! אבל מאז המחשבות קרסו אותי לגמרי, איבדתי כל משיכה לגברים , והתחלתי לראות כל הנשים מושכות, לא רציתי לצאת מהבית פחדתי מלראות נשים מחשש להתאהב במישהי، הלכתי לפסיכולוג בטענה שאני ליסבית, אחרי שני מפגשים או שלושה הוא אמר לי שזה hocd, אחרי שאמר לי כך הלכתי הביתה שבוע שלם הרגשתי נורמלית חזרו לי הפנטזיות עם הגברים וחזרתי להעריץ גברים.. ואז פתאום זה חזר לי חזק יותר וקרסתי עוד הפעם, לא האמנתי לפסיכולוג וידעתי שאני ליסבית, עברו שבועיים נוראיים ואז הכל חזר להיות בסדר, ואז זה חזר שוב, התחלתי לדמיין את עצמי מנשקת כל אישה שאני רואה ברחוב, או שאני עושה איתה סקס.. בהתחלה זה היה מגעיל אותי ברמות אבל בתקופה האחרונה זה רוב הזמן לא מגעיל אותי אבל כשאני חושבת על זה עמוק זה כן מגעיל, אך יש הרבה פעמים שאני אומרת בהם שאני רוצה להיות עם בת.. בימים האחרונים המחשבה להיות עם גבר מגעילה אותי אבל המחשבה להיות עם בת לא (רוב הזמן).. קראתי מלא סיפוריםעל אנשים שהיו להטב"ים ויצאו מזה והם עכשיו נישואים ושמחים אך אומרים שאנשים האלה הם רק מזייפים ולא שמחים בחיים שלהם באמת,ואז זה חוזר בי לנקודת האפס ויש קול שאומר לי את תמצאי אהבה ושמחה עם אישה, והתחלתי להאמין בזה.. אני רוצה לדעת האם זה hocd? או שאני באמת ליסבית? (אפילו התחלתי לחשוב שאני יכולה גם להימשך לטרנסגינדרים!!) אני מרגישה כמו לסבית, אין עוד הרבה חששות אני כמעט בטוחה שאני ליסבית.. ואם הייתי כזאת, האם יש לי אפשרות להשתנות? או שזה באמת מולד ואני חייבת לחיות עם זה במשך כל החיים? אשמח לתשובה מהירה אני כבר מאבדת את הכל.. *חשוב לציין שיש לי כבר רקע של ocd , ocd מספרים ו ocd אם..אז.., בבקשה אני צריכה עזרה!!

שלום לך, ברור לך שאני לא יכולה לומר לך דרך הפורום שאת סטרייטית בלי להכיר אותך, וזה גם לא יעזור, מאחר שה"אישור" הזה יחזיק מעמד למספר דקות בלבד. אחריהן, המחשבה הזו תחזור להציק לך. הפתרון לבעיה שלך נעוץ בקבלת המחשבות, כלומר את צריכה להפסיק להילחם בהן ולהפסיק לנסות לשכנע את עצמך שאת לא לסבית. אחרת, הבעיה רק תחמיר, לצערי. מומלץ מאוד להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שילמד אותך כיצד לצאת מה"מלכודת" הזו שנכנסת אליה, שככל שמנסים חזק יותר לצאת ממנה, כך נופלים בה עמוק יותר. שנה טובה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

15/10/2018 | 22:50 | מאת: לירן

אני בדיוק כמוך... התחלתי לפתח קשר עם גבר עכשיו אני מרגישה שאני כן רוצה אותו וחושקת בו אך תמיד יש את המחשבה הזאת שמציקה כבר 5 שנים ככה און אנד אופ עם המחשבה

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית