המשך לתשובתך בקשר למחשבות כפיתיות תורדניות. לא מצליחה להוסיף שם תגובה.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/07/2018 | 08:00 | מאת: שושנה

תודה קרון על המענה! אוקי , אני אנסה לאעזר בטיפול כזה. ובקשר לזה שאני בבית. באמת באותה תקופה שעבר לי אני יצאתי לעבוד.זה יכל להיות שם אבל בפורפורציה אחרת לגמרי ומידי פעם. אבל כרגע אני אחרי לידה מטפלת בתינוק בבית ולא כלכך מעוניינת לצאת לעבודה. כמובן שאני נוסעת לבקר את ההורים ומחפשת יציאות.. אבל יש לי עוד ילדים ואני לוקחת ומחזירה .. פשוט יש לי עוד 'גוק' שנכנס ומטריד שהוא: מה, כל הזמן אצטרך לצאת לעבוד בשביל שלא יהיה לי את זה? אצטרך כל הזמן לחפש תעסוקות? ואני יכולה תוך כדי לעשות כביסה, לטפל בילד, להכין אוכל. אבל המחשבה במטרידה ומנקרת ואני הולכת איתה למקומות רחוקים ולתסבכות שמביאות לפחדים. שוב, יש אנשים שלא עובדים ויוצאים פה ושם אבל לא מפחדים להישאר בבית ללא מעס מידי פעם. נכון, זה יכל לייצר דכדוך או מחשבות כאלה ואחרות אבל כשיוצאים ומתאוררים זה פג.. וכשחוזרים כבר שוכחים מיזה. אצלי זה פשוט תקוע במח. ואם זה נעלם אני מחזירה לעצמי שלא בכונה. אז השאלה אם זה קשור לטיפול הקוגנטיבי? כי אני לא רוצה כרגע לצאת לעבוד ולהשאיר תינוק קטן אצל מטפלת. וזה מלחיץ אותי(אולי כי אני לוקחת כרגע דברים בקיצוניות) לשמוע שעכשיו כל חיי אצטרך לצאת לעבוד.

היי שושנה, כמובן שאף מטפל לא יכריח אותך לצאת לעבוד, בוודאי שלא בתקופה שבה את אמורה להיות בחופשת לידה. אני רק אומרת שתעסוקה כלשהי- עבודה, לימודים, התנדבות וכו', המהווה סדר יום קבוע, עוזרת מאוד לשפר את מצב הרוח ולמנוע דיכאון וחרדות. במצב של חוסר בתעסוקה מסודרת ובסדר יום קבוע, רוב האנשים נוטים להתמקד יותר במחשבות ובפחדים ולא בעשייה, וההרגשה היא כאילו המוח מנסה למלא את הריקנות במחשבות שליליות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית