דיכאון . יש למלאוות עשרים תווי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/07/2018 | 18:58 | מאת: אייל

שלום שרון!! סובל ומתמודד בסכיזופרניה ואוסי די . גם דכאונות כמובן מטופל בתרופות. שאלתי היא האם אפשרי לצאת "לגמרי" מהדיכאון ? שמעתי על קסדה חשמאלית .. דעתך בנושא תודה ושבת שלום לכולנו

היי אייל, אפשר להיות ברמיסיה מלאה, כלומר בתקופה שבה אין דיכאון בכלל. כל מי שסבל אי פעם מדיכאון נמצא בסיכון לחזרת הדיכאון, כמובן. חזרת הדיכאון תלויה מאוד בנסיבות ובסוג הדיכאון. קיימים טיפולים שונים לדיכאון שאינם תרופתיים, אני מניחה שאתה מתכוון לגרייה מגנטית של המוח. יש אנשים שאינם מגיבים לתרופות וכן מגיבים לטיפול הזה, שנחשב יעיל. כמובן שאנשים שונים מגיבים לטיפול באופן שונה, חלקם יותר וחלקם פחות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

14/07/2018 | 23:38 | מאת: אייל

הבנתי תגובתך.. אך אצלי זה שונה כי אני רוב הזמן בתחושה דכאונית מזה שנים. וניסיתי המון . מה עןד עליי לעשות לשיפור והבראת המצב שלי . תודה שרון ושבוע טוב

היי אייל, כדי להתגבר על דיכאון, כדאי לפעול בכמה כיוונים. קודם כל לדאוג שהגוף יהיה בריא ומאוזן- לישון מספיק ובשעות סבירות (סדר יום נכון), לאכול בריא, לעשות פעילות גופנית שגם תורמת מאוד למצב הרוח ומשפרת אותו. שנית, כדאי לדאוג שיהיו לך פעילויות מעניינות ותחומי עניין, וסדר יום שכולל עשייה ומשמעות. אפשר להיעזר בטיפול פסיכולוגי ותרופתי. כשאתה פועל בכל הכיוונים האלה, יש סיכוי טוב יותר להשיג שיפור משמעותי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית