מודאגת מבני מעוניינת בהכוונה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/06/2018 | 03:20 | מאת: רות

שלום שרון, בני הבכור בן 17 החל לפתח מחשבה טורדנית שהציקה לו הוא שטח בפניי את המחשבה פעם ועוד פעם ואני מכה על חטא, לא ייחסתי חשיבות לכך אך מצבו מחמיר הוא מסתגר בתוך עצמו וחולה בכל פעם במשהו אחר הקאות חום ... לאחרונה גם עבר פרידה משמעותית. פניתי לרפואת משפחה שהצילה אותו עם ציפרלקס לפחות עכשיו קם על רגליו ולא שוקע .. עכשיו הוא מוכן לטפל בהפרעה . הוא טוען שהוא סובל ממחשבה חוזרת על הזמן שמסיבה לו כאב עצום הוא לא מצליח לדחוק אותה . המחשבה מייסרת אותו איזה טיפול יעזור ? האם המחלות שחלה בהם והדיכאון קשורים זה בזה ? תודה

היי רות, ממליצה מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שכן הוא היחיד שיעילותו מוכחת באופן משמעותי עבור OCD. אם אכן סבל מדיכאון, זה יכול להיות קשור גם להפרעה וגם לפרידה שעבר, יש כאן מספר גורמים מעורבים. ייתכן גם שחווה מצב רוח ירוד עקב כל הבעיות הללו ולא דיכאון קליני, זה מובן לגמרי ולגיטימי. מחלת חום בדרך כלל לא קשורה למצב נפשי. אם יש הקאות ללא חום, זה יכול לעתים להיגרם כתוצאה מחרדה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית