מניעת אובססיות אצל ילדים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/05/2018 | 13:15 | מאת: אלי

שלום רב אשתי סובלת מocd . אני סובל מחשיבה מעט אובססיבית (הפסיכיאטר הגדיר כקוים של ocpd) . אצל שנינו יש רקע רגשי מורכב מילדות אך כנראה גם מבנה נפשי כזה. האם יש דרך לעזור מראש לילדים שלנו (הגדול בן שנתיים וחצי) שלא יסבלו כשיגדלו ממחשבות אובססיביות, קבעון מחשבתי וכדומה ? אבהיר שאין כעת בעיה כזו,מעבר להתמודדות רגילה עם גיל שנתיים. תודה מראש.

היי אלי, מתנצלת על העיכוב בתשובה. אין ממש טיפול מונע ל- OCD, אבל אפשר לשים לב לדפוסי התנהגות של ההורים שיכולים לעודד את התפתחות ההפרעה, ולהשתדל שלא להתנהג לפיהם. כדאי לפנות להדרכת הורים, כדי לקבל הדרכה כיצד להימנע מדפוסים כאלה. באופן כללי, רצוי להימנע מדחיפה מוגזמת להישגים ומפרפקציוניזם שמכוון כלפי הילדים. כדאי לשדר גמישות, ומגוון של פתרונות או התמודדויות אפשריות עם מצבים שונים, ולא להיות "מקובעים" על דרך אחת בלבד. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

21/05/2018 | 19:49 | מאת: אלי

תודה! אשמח לשמוע איזו הדרכת הורים את מתכוונת? האם ניתן לקרוא חומר בעניין, גם לא בהקשר השפעה על ילדים, בשביל לעזור לנו להיות מודעים מאילו התנהגויות כדאי להמנע? שוב תודה רבה!

היי אלי, לדעתי אפשר לפנות לכל מי שעוסק בהדרכת הורים (למשל מכון אדלר), ויהיה ערך מוסף להדרכה אם הוא עוסק גם בטיפול ב- OCD. אפשר לקרוא חומר על גורמים סביבתיים אפשריים התורמים להתפתחותו של OCD. יש חומר באינטרנט ובספרים העוסקים ב- OCD. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית