חרדות קשות אחרי לידה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/04/2018 | 18:33 | מאת: נוי

היי אני ממש במצוקה חודשיים אחרי לידה התחילו לי מחשבות מאוד קשות שחוזרות לי בלופים בראש וזה לא עובר ומכניס אותי לחרדה של ממש ופחד שיקרה משהו , לילה אחד ניבהלתי וחשבתי שחלילה רוח מסוכנת פוגעת בבת שלי כי יש דבר כזה שתינוק שנולד 40 יום לא להוציא אותו ופתאום בלילה אחד עלתה לי מחשבה על דיבוק מחשבה הזויה ומפחידה ביותר שבחיים שלי לא חשבתי ופחדתי מזה !! ומאז זה לא יוצא לי מהראש ואני מפחדת שיקרה למישהו את זה ומרוב שמפחדת המחשבה מתהפכת לי לרמה שכיבול אני מאחלת את זה שיקרה בתת מודע אבל אני לא מאחלת את זה באמת וממש מפחדת שזה יפגע במישהו , מה עושים עם הדבר הזה ??? זה מחשבה הזויה ולא נורמלית צריכה עזרה

היי נוי, קודם כל, אני ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) ולא להישאר עם זה לבד! יש טכניקות מאוד יעילות להתמודדות עם חרדות כאלה, אבל קשה ליישם אותן באופן עצמאי. בדרך כלל דרוש ליווי טיפולי, בייחוד אם מדובר בחרדות קשות. העיקרון המנחה את הטיפול, הוא ללמוד להתמודד עם החרדה בלי להימנע מדברים ו/או לחפש אישורים והרגעות, כך שהמוח בסופו של דבר לומד (אחרי כמה אימונים וניסיונות) שהחרדה היא ריקה מתוכן, והאזעקה שלנו הופעלה לחינם. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית